Marţi, 16 aprilie 2024 - 8:16:57
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Documentele confidenţiale ale afacerii Roşia Montană


14 septembrie 2013

Timp de paisprezece ani, licenţa a fost unul dintre cele mai bine păstrate secrete ale unei mari afaceri româneşti, fiind actul care a dezbinat peste un deceniu societatea civilă, guvernanţi şi compania dezvoltatoare.

Licenţa a fost acordată, în 1999, companiei statului Minvest, fără licitaţie, iar un an mai târziu, a ajuns, tot fără licitaţie, la compania privată Roşia Montană Gold Corporation (fosta Euro Gold Resources).

În ultimele luni, autorităţile guvernamentale au promis că vor urgenta desecretizarea licenţei. Marţi, 27 august 2013, Guvernul şi-a asumat un proiect de lege prin care dă undă verde exploatării de la Roşia Montană, fără ca în prealabil să publice cel mai important document din această afacere.

Proiectul guvernului este primul pas spre desemnarea proiectului de la Roşia drept proiect de utilitate publică, ceea ce ar permite companiei să-i exproprieze pe localnicii care se opun proiectului fără ca aceştia să poată contesta în instanţă procedura.

Continuarea acestei investigaţii: http://www.riseproject.ro/articol/documentele-confidentiale-ale-afacerii-rosia-montana/


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 16 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro