Miercuri, 24 aprilie 2024 - 3:46:37
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Banca Mondială este în pericol


25 septembrie 2013

Mita, frauda şi corupţia dau peste cap activitatea Băncii Mondiale. Organizaţia internaţională de creditare a exclus în acest an peste 250 de persoane fizice şi companii din proiecte finanţate de bancă – mai multe decât au fost excluse în ultimii şapte ani la un loc.

Banca a investit circa 200 mld. dolari în ţările sărace în ultimii cinci ani şi a efectuat peste 600 de investigaţii cu privire la practici neadecvate. Aproape o treime din cei prezenţi pe lista neagră provin din America de Nord. Totuşi, cifrele din acest an sunt oarecum umflate de includerea SNC Lavalin, o mare firmă multinaţională de construcţii originară din Canada. Compania şi afiliaţii săi (peste 70 din America de Nord şi alţi 30 în întreaga lume) au fost excluşi din programele Băncii Mondiale în aprilie din cauza unui proiect de pod în valoare de 3 mld. dolari ce trebuia construit în Bangladeş.

Creşterea numărului de excluşi este probabil un semn că Banca Mondială se clatină în faţa corupţiei şi nu că se dezvoltă conform planului său.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 23 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro