Vineri, 29 martie 2024 - 2:46:15
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Angelea Merkel este în dificultate


26 septembrie 2013

Triumful la urne al Angelei Merkel pare să se fi estompat la numai o zi de la comunicarea rezultatului. Dintr-o dată nu mai este vorba despre o victorie istorică, ci despre o poziţie de start foarte dificilă pentru formarea guvernului.

O alianţă a conservatorilor cu ecologiştii este foarte puţin probabilă, fiindcă nu este în asentimentul majorităţii formaţiunii lui Merkel. De aceea, Uniunea Creştin Democrată/Creştin Socială nu-şi poate căuta alt partener de guvernare decât partidul social democrat SPD. Aproape că nu există alternativă, şi de aceea laburiştii sunt în situaţia să ridice pretenţii mari în cadrul negocierilor ce vor urma. Să refuze laburiştii puterea - această opţiune aproape că nu există, fiindcă vor fi aspru pedepsiţi de propriul electorat dacă se va ajunge la alegeri anticipate - titrează Sächsische Zeitung

Indiferent dacă viitoarea coaliţie va fi conservator laburistă sau conservator ecologistă, orice constelaţie va cere multă voinţă pentru compromis din partea tuturor celor implicaţi. După rezultatul grandios de duminică, Angela Merkel se fereşte de triumfaliste pentru a nu da ocazie potenţialilor parteneri să fugă de răspunderea intrării la guvernare. Merkel ştie prea bine că toate acele minunate procente obţinute nu-i slujesc la absolut nimic, dacă nu găseşte partener de guvernare - afirmă Kölner Stadtanzeiger.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro