Vineri, 26 aprilie 2024 - 2:28:19
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Realitatea Media în pragul falimentului


26 septembrie 2013

O decizie a Curţii de Apel Bucureşti a redus de zece ori datoriile pe care firma controlată de Cozmin Guşă, GMG Media Box, pretindea că trebuie să le recupereze de la Realitatea Media, societatea care deţine postul de televiziune Realitatea TV. Instanţa a dispus "înlăturarea din tabelul creditorilor a sumelor solicitate de creditoarea GMG Media Box S.A. prin aceste cereri şi menţine cuantumul creanţei acesteia doar cu privire la suma de 11.836.422,73 lei", se arată în decizia magistraţilor. Sentinţa dată pe 23 septembrie 2013 este irevocabilă.

Ca urmare a deciziei judecătorilor, Cozmin Guşă pierde controlul asupra comitetului creditorilor Realitatea Media. "În baza acestei creanţe umflate, au controlat procedura în aşa manieră încât, deşi câştigam la Curtea de Apel, ei obligau judecătorul sindic să dea alte soluţii. Ei erau cu două ture de stadion în faţa noastră", a explicat pentru EVZ avocatul Gheorghe Piperea, reprezentantul companiei E-Boutique KFT, care a devenit principala creditoare a Realitatea Media.

În prezent, E-Boutique KFT, companie controlată de omul de afaceri Elan Schwartzenberg, cumulează 48% din creanţele Realitatea Media. Drept urmare, va decide viitorul Realitatea Media, care este sumbru. "La finalul acestui an, vom asista la falimentul Realitatea Media. Postul TV nu va dispărea, pentru că mărcile sunt în proprietatea altei firme", a declarat avocatul Gheorghe Piperea.

Firma deţinută de Cozmin Guşă mai controlează, alături de Sindicatul Naţional Petrom-Energie şi de Asociaţia Salariaţilor din Petrom, doar 15% din totalul creanţelor.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 25 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro