Marţi, 16 aprilie 2024 - 9:16:00
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Legătura dintre serviciile secrete şi preţul benzinei


2 octombrie 2013

Consiliul Concurenţei lucrează în investigaţiile sale inclusiv cu date primite de la serviciile de informaţii a precizat preşedintele instituţiei. Investigaţia privind preţurile pe piaţa carburanţilor, care s-a lăsat cu cele mai mari amenzi din istoria Consiliului, este un exemplu în acest sens.

“Primim informaţii de la servicii însă nu le putem folosi ca probe în  instanţă. Ne ajută, desigur, pentru că este mult mai uşor atunci când ştii dinainte unde să cauţi. Există totuşi o frustrare pentru că nu putem folosi respectivele date decât pentru propria informare”, a spus, la Sinaia, Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei.

Chiriţoiu a mai spus că eventualele înţelegeri dintre benzinari în sensul creşterii preţurilor sunt destul de greu de demonstrat chiar dacă modificările tarifelor urmează de cele mai multe ori un anumit tipar şi că instituţia pe care o conduce continuă să urmărească această piaţă.

La începutul anului 2012, Consiliul Concurenţei a aplicat amenzi record, de 3% din cifra de afaceri, unui număr de şase companii specializate în comercializarea carburanţilor. Este vorba despre OMV, Petrom, Rompetrol Downstream, Lukoil România, Mol România şi Eni România (operatorul benzinăriilor Agip).

Sumele plătite de cei şase sunt de ordinul a sute de milioane de lei iar motivul amenzii îl constituie o înţelegere prin care cei şase au retras de pe piaţă, în perioada 2007-2008, sortimentul de benzină Eco Premium.

Sursa: capital.ro


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 15 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro