Vineri, 19 aprilie 2024 - 2:51:41
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Încă un contract de peste un milion de euro cu statul pentru Asesoft


18 octombrie 2013

Compania Asesoft Internaţional, unde deputatul PSD Sebastian Ghiţă este... salariat, a câştigat încă un contract cu statul român, în valoare de aproape 1,15 milioane de euro, prin care va furniza servicii informatice şi servicii conexe Ministerului Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale.

Proiectul propune o soluţie pentru realizarea unui mediu de lucru în care să fie posibilă interoperabilitatea între diferite autorităţi de certificare (CĂ).

Modelul pe care autorităţile vor să-l implementeze prin acest proiect este acela al unei administraţii publice orientate spre deservirea cetăţenilor prin punerea la dispoziţie şi oferirea unui acces facil la serviciile administrative publice prin mijloace electronice, al unei administraţii care să susţină un schimb intensiv de informaţii şi date, atât în interiorul sistemului între instituţiile publice, cât şi în relaţia cu exteriorul, cu mediul de afaceri şi organizaţiile neguvernamentale.

Pe lângă acest contract, Asesoft Internaţional, într-un consorţiu format cu Orange România, a depus o ofertă pentru conectarea la internet a unui număr de 2.446 şcoli, valoarea contractului fiind estimată la 148,6 milioane de lei (34,2 milioane de euro). Ofertele au fost depuse la finele lunii martie, conform datelor Ministerului Educaţiei.

În luna octombrie 2012, Ministerul Educaţiei a anunţat că va organiza, în 4 decembrie, o licitaţie pentru cumpărarea echipamentelor şi serviciilor IT&C necesare conectării la internet a unui număr de 2.446 şcoli.

În urma unor cereri depuse de Arcole Internaţional SRL, Creativ TSD Business SRL şi Alcatel-Lucent România SRL, Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC) a hotărât, în noiembrie, suspendarea licitaţiei organizată de Ministerului Educaţiei.

La începutul lunii octombrie, compania Asesoft Technologies a câştigat o licitaţie prin care, împreună cu Siveco, vor furniza Ministerului Educaţiei un sistem informatic care va susţine creşterea capacităţii instituţiei de planificare şi monitorizare a sistemului educaţional, valoarea contractului ridicându-se la 3,64 milioane de euro (16,375 milioane de lei) fără TVA. Asesoft Technologies, integrator ITC, a fost înfiinţată în 2012, când a avut afaceri de peste 19 milioane de lei.

Firma este deţinută integral de Vlad Dumitru Iacobescu, care, potrivit unor informaţii publicate în presă, este fratele lui Alexandru Iacobescu, directorul general al televiziunii de ştiri România TV, post controlat de Sebastian Ghiţă.

Grupul de firme Asesoft a fost înfiinţat de Ghiţă, alături de Iulian Stanciu.

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 18 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro