Vineri, 29 martie 2024 - 2:41:13
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Un proiect premieră în sistemul cameral din România


4 noiembrie 2013

In perioada 1 noiembrie 2011-31 octombrie 2013, Camera de Comert si Industrie Prahova in calitate de partener  a derulat  Proiectul “Schemă inovativă de adaptabilitate şi specializare S.I.A.S.”, cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 .
Acesta a fost singului proiect strategic derulat in cadrul POSDRU in care grupul ţintă l-au reprezentat angajatii Camerelor de Comert si Industrie din ţară.  
În cele 36 de luni de implementare a proiectului, s-au format în meseria de consultant cameral 212 angajaţi ai camerelor de comerţ din România, din care 43 de angajaţi cu funcţii de conducere din 24 de organizaţii camerale au absolvit cursul „Manager îmbunătăţire procese“, acreditat de către Autoritatea Naţională pentru Calificări.
Au fost organizate şapte schimburi de experienţă şi bune practici naţionale şi două transnaţionale (în Italia şi Portugalia), la care au participat activ peste 250 de angajaţi ai camerelor de comerţ teritoriale din România.
De asemenea, au fost realizate şi utilizate trei aplicaţii online: Program de gestionare şi arhivare documente; Curs online cu module specifice pentru consultanţi camerali; Program de adaptabilitate a angajaţilor camerelor de comerţ la locul de muncă.
Totodată, s-au elaborat trei lucrări de specialitate, materiale de referinţă pentru sistemul cameral şi instrumente utile pentru angajaţii acestora: Ghidul Serviciilor, Manualul Consultantului Cameral şi Carta Camerală.   
Urmarea activităţii de perfecţionare şi specializare a angajaţilor camerelor de comerţ, a schimburilor de experienţă şi bune practici inter-instituţionale, a activităţilor creative şi inovatoare la nivel interregional, a crescut calitatea şi volumul serviciilor oferite firmelor şi chiar au fost create servicii noi.
Premieră pentru sistemul cameral din România, proiectul a realizat o schemă inovativă comună, unitară, de specializare,flexibilitate teoretică şi practică şi adaptabilitate a angajaţilor camerelor de comerţ la cerinţele mediului economic în schimbare şi la provocările globalizării.
Ţinând cont de aceste beneficii, sustenabilitatea proiectului poate fi asigurată prin preluarea sa ca model de către alte reţele naţionale şi internaţionale similare.
De remarcat faptul că la Timisoara,la ultima intalnire de management si la conferinta finala a proiectului găzduita de CCIA Timiş-coordonatorul proiectului,s-a analizat indeplinirea tuturor indicatorilor asumati si s-au purtat discutii pentru continuarea acestui proiect.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro