Vineri, 29 martie 2024 - 4:53:42
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Lanţul de magazine Selgros a fost sancţionat cu 8.000 de lei în acest an


7 noiembrie 2013

Lanţul de magazine Selgros a fost sancţionat în acest an cu două amenzi în valoare de 8.000 de lei pentru etichetare necorespunzătoare şi pentru neanunţarea serviciilor veterinare cu privire la retragerea unor produse, a arătat, miercuri, preşedintele Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), Vladimir Mănăstireanu.

“În urma controalelor DSV Bucureşti din acest an Selgros a primit o sancţiune de 2.000 de RON pentru etichetare necorespunzătoare şi una de 6.000 de RON pentru neanunţarea serviciilor veterinare privind retragerea unor produse. În primul semestru al anului 2013 au fost efectuate pe depozite frigorifice peste 850 de controale, alte 14.000 la unităţi de alimentaţie publică şi 16.000 la magazine alimentare. A fost confiscată o cantitate de 14 tone de carne de diverse specii şi s-au aplicat 563 amenzi în valoare de 800.000 de RON, a spus acesta.

Şeful ANSVSA a precizat că în aceste zile inspectorii veterinari desfăşoară o amplă acţiune de verificare la depozitele alimentare din ţară, în condiţiile în care, conform investigaţiilor realizate la Avicola Călăraşi, cea mai posibilă sursă de contaminare o reprezintă nerespectarea condiţiilor de manipulare şi depozitare.

“În decurs de trei luni, respectiv august-octombrie, de la Avicola Călăraşi au plecat cu acte în regulă sanitar veterinare peste 2.000 de tone de produse din carne de pui. Din această cantitate lanţul de magazine Selgros a retras 55 de tone, iar celelalte lanţuri 10 tone. Au mai fost retururi către această unitate din cauză că nu corespundeau cu ceea ce magazinele comandaseră, undeva la două – trei tone, cantităţile dirijate către neutralizate pentru că nu corespundeau din punct de vedere al calităţii. Pe cele două probe pozitive găsite pe aripi de pui şi pui grill, una ar putea fi contaminată cu salmonela potenţial patogen pentru om, însă suspicionăm că este vorba de probleme pe manipulare şi depozitare”, a mai spus Mănăstireanu.

Selgros a anunţat, în data de 30 octombrie, că a retras din magazinele sale toate produsele livrate de Avicola Călăraşi, din cauza aspectului şi calităţii necorespunzătoare, şi a decis stoparea oricăror livrări viitoare de marfă până la clarificarea situaţiei.

În luna septembrie, compania Selgros a refuzat în mai multe magazine livrări de la furnizorul Avicola Călăraşi din cauza aspectului şi calităţii necorespunzătoare.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro