Vineri, 19 aprilie 2024 - 9:08:12
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Veniturile din pariuri în cotă fixă vor fi impozitate cu 2%


12 decembrie 2013

Veniturile realizate de un jucător la pariurile în cotă fixă vor fi impozitate cu 2%, comparativ cu sistemul actual care presupune reţinerea unui impozit de 25% pentru sumele ce depăşesc 600 de lei, într-o singură zi, pe jucător, la acelaşi organizator de pariuri, potrivit preşedintelui Oficiului Naţional pentru Jocuri de Noroc /ONJN/, Cristinela Odeta Nestor.

Preşedintele ONJN a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că anul trecut statul a încasat 34 de milioane lei din aplicarea impozitului de 25% pe veniturile jucătorilor la loto, bingo şi pariuri, în timp ce din impozitul pe veniturile obţinute în cazinouri sau la sloturi (păcănele) nu s-a încasat nimic.

Autorităţile susţin că impozitul, în forma actuală, nu era aplicabil, pentru că în cazinouri şi la ‘păcănele’ nu poate fi evidenţiat câştigul din acel sistem de joc (diferenţa între câştiguri şi sumele jucate).

Acest ‘argument’ al preşedintelui ONJN poate fi valabil însă şi pentru pariuri, bingo sau loterie, unde, teoretic, sumele jucate pe biletele necâştigătoare pot fi mai mari decât veniturile din biletele câştigătoare, dar în acest caz statul nu a avut nicio problemă să taxeze jucătorii.

Săptămâna viitoare, în şedinţa de Guvern ar putea intra două acte normative – modificarea Codului Fiscal şi modificarea Legii jocurilor de noroc, iar impozitele pe anumite jocuri de noroc vor fi reaşezate.

Prin ordonanţa de urgenţă pentru modificarea Legii jocurilor de noroc se prevede că nu vor mai fi impozitate cu 25% veniturile obţinute de persoane fizice din jocuri de noroc tip slot-machine, videoloterie, pariuri în cotă fixă, jocuri de noroc online, jocuri caracteristice cazinourilor şi cluburilor de poker, în timp ce impozitul de 25% pe câştig va rămâne în vigoare pentru Loterie şi jocuri Bingo.

Autorităţile estimează că reaşezarea impozitelor în acest domeniu va avea un impact bugetar pozitiv de 34 de milioane de lei.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro