Vineri, 19 aprilie 2024 - 1:11:56
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Consorţiul de firme prahovene, în grafic cu lucrările la gazoduct


20 decembrie 2013

Ultima raportare către Guvern a stadiului privind lucrările efectuate de partea română la gazoductul Iaşi-Ungheni dă siguranţa faptului că acestea vor fi finalizate în cursul acestui an. Practic, mai toate tipurile de lucrări sunt în grafic şi se prezintă în pragul unui procent de execuţie de peste 90%, anunţă ziarulevenimentul.ro

Situaţia de lucrări la gazoductului Iaşi-Ungheni se prezintă într-un stadiu de finalizare de 93%. Stau foarte bine la lucrările de decopertare şi transportul ţevii în teren, la săpat şanţuri, suduri şi montarea conductei în fir. În următoarele zile, în funcţie de vreme, probabil că lucrarea se va finaliza. Ieri am trimis ultima informare către Guvern şi până la sfârşitul anului, probabil, că vor termina lucrarea, rămânând ca partea română să finalizeze subtraversarea Prutului”, a declarat prefectul judeţului Iaşi, Romeo Olteanu.


În schimb, acesta a remarcat faptul că partea moldoveană nu este aşa de avansată cum este partea română. „Sper ca, până la sfârşitul lunii februarie, când e termenul final, să recupereze şi ei din lucrările pe care le mai au de făcut”, a completat prefectul Iaşului. Firul principal al conductei care trece pe teritoriul României va fi executat de consorţiul prahovean format din Habau PPS Pipeline Systems SRL - Inspet SA - IMP Parteners România.

Lucrările de construire a gazoductului Iaşi - Ungheni a fost inaugurate de premierul Victor Ponta în luna august 2013, după finalizarea tuturor procedurilor de expropriere. Pe teritoriul României, conducta va avea o lungime de 33 km şi 10 km în Republica Moldova. Investiţia în gazoduct se ridică la 28 milioane euro, 7 milioane euro din această sumă fiind alocate de Comisia Europeană. După realizarea acestei investiţii, R. Moldova nu va mai dependentă total de gazele livrate de Rusia.

Se pare că, de data aceasta, previziunile premierului Ponta referitoare la finalizarea lucrărilor la gazoduct, încă din acest an, se dovedesc a corecte, în evidentă contradicţie cu ceea ce spunea preşedintele Băsescu, mult prea pesimist cu termenul de finalizare a gazoductului.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro