Sâmbătă, 20 aprilie 2024 - 4:24:55
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


De Sărbători s-au vândut milioane de cozonaci şi de litri de vin


5 ianuarie 2014

Un prim bilanţ al comercianţilor arată că românii au cumpărat pentru Sărbători peste 7 milioane de cozonaci, 30 de milioane de litri de vin şi 150 de milioane de ouă.

Cu toate acestea, vânzările au fost mai scăzute decât în 2012. Şi asta din cauza faptului că numărul mare de zile libere i-a făcut pe români să nu mai stea acasă de Sărbători.

În plus, cu un buget mai mic, românii au scurtat în primul rând lista de mâncare şi apoi pe cea de cadouri.

Chiar şi aşa, primele estimări arată că s-au vândut 7,3 milioane de cozonaci, cu 4% mai mulţi faţă de 2012.

În ceea ce priveşte vânzările de carne, deşi estimările arată că în această lună ele cresc cu aproximativ 20%, bilanţul final s-ar putea să nu indice o creştere faţă de 2012, potrivit incont.ro.

În perioada Sărbătorilor, s-au sacrificat aproximativ 1,5 milioane de porci, însă mai mult de trei sferturi dintre ei provin din gospodăriile oamenilor.

Lângă carne şi cozonaci, românii au adăugat în coşurile de cumpărături o cantitate de 30 de milioane de litri de vin, din cele 50 de milioane disponibile în magazine. Cele 30 de milioane de litri reprezintă un consum cu 30% mai mare faţă de o lună obişnuită.

Şi vânzările de ouă au crescut în decembrie cu 50% faţă de o lună obişnuită, astfel că românii au cumpărat 150 de milioane de bucăţi. Portocalele, bananele, apa plată, dulciurile sau sampania au crescut veniturile comercianţilor în perioada Sărbătorilor cu aproximativ 1 miliard de euro.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 20 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro