Sâmbătă, 20 aprilie 2024 - 4:43:25
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Olandezii înfiinţează încă o fermă de nurci în România


16 ianuarie 2014

Olandezii care vor inaugura luna viitoare prima fermă de nurci din România au început demersurile pentru construirea celei de-a doua crescătorii, într-o comună din judeţul Braşov.

În acest scop, investitorii au preluat un teren de 10 hectare, în comuna Feldioara, pe care vor construi noua fermă de nurci.

Vor fi astfel create 50 de locuri de muncă, pentru angajaţi care se vor ocupa de creşterea şi sacrificare animalelor, care vor proveni din rândul localnicilor.

Potrivit primarului Sorin Taus, suprafaţa noii crescătorii este similară cu cea a primei ferme de nurci din România, care va fi inaugurată luna viitoare în comuna Şercaia. De asemenea, şi investiţia va fi una asemănătoare, de 12,5 milioane de euro, potrivit bzb.ro

Investiţia în România vine după ce în 2012, parlamentarii olandezi au decis să înăsprească legislaţia privind exploatarea acestor animale şi interzicerea treptată a fermelor în Olanda, urmând ca ele să devină ilegale din 2024.

De asemenea, olandezii susţin că mai deţin astfel de ferme şi în SUA, dar şi în Polonia sau Lituania, iar o altă ţară vizată este Republica Moldova.

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro