Joi, 28 martie 2024 - 4:56:12
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Loteria Română, amendată de Concurenţă


22 ianuarie 2014

Consiliul Concurenţei a sancţionat patru companii din domeniul jocurilor de noroc, printre care şi Loteria Română, din cauza unei înţelegeri privind implementarea programului video -loterie.

Cele patru companii amendate cu 16,85 milioane lei, echivalentul a aproximativ 3,76 milioane euro, sunt

Loteria Română, Intralot SA Integrated Lottery Systems and Services, Intracom SA Holdings şi Lotrom SA. Din această sumă, Loteria Română a primit o amendă de peste 9 milioane de lei, echivalentul a peste 2 milioane de euro.

"Autoritatea de concurenţă a constatat că cele patru companii au realizat o înţelegere privind implementarea programului video -loterie în România, prin stabilirea unei obligaţii de neconcurenţă în cadrul Contractului de credit – furnizor. Obligaţia de neconcurenţă prevedea ca pe perioada derulării contractului, 2003-2013, Loteria Română nu avea voie să desfăşoare un alt program de video-loterie sau unul similar în cooperare cu alte companii", se arată în comunicatul Consiliului Concurenţei.

Potrivit reprezentanţilor CC, deşi au existat oferte primite din partea altor companii privind implementarea unui alt program de Video-Loterie, clauza de neconcurenţă cuprinsă în contractul încheiat între cele patru companii a condus la restrângerea concurenţei atât pe piaţa exploatării maşinilor electronice cu câştiguri din România, cât şi pe pieţele aferente producţiei/comercializării de echipamente.

„Conform legislaţiei din domeniul jocurilor de noroc, Loteria Română deţine exclusivitate pentru activitatea de video-loterie, iar restricţia cuprinsă în contract a eliminat concurenţa de pe această piaţă prin derularea a unui singur asemenea program pe o perioadă de 10 ani” a declarat Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei.

Conform Legii Concurenţei, sunt interzise orice înţelegeri între companii care au ca obiect sau ca efect împiedicarea, restrângerea ori denaturarea concurenţei prin limitarea sau controlul producţiei, comercializării sau dezvoltării tehnice.

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro