Vineri, 19 aprilie 2024 - 8:31:18
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


In curand, sistemul antiracheta de la Deveselu va deveni functional


16 februarie 2014

Sistemul antirachetă de la Deveselu va fi montat în curând. Asta pentru că militarii americani au început deja dezinstalearea echipamentelor balistice NATO din baza din New Jersey pentru a transporta instalaţia la baza Deveselu. Toate componentele sistemului radar şi de interceptare vor fi urcate în nu mai puţin de 60 de containere, care vor fi trimise în România.

Sisteme Aegis adaptate pentru uz terestru urmează să fie instalate la baza de la Deveselu, până în 2018. Echipamentele radar şi de interceptare sunt aduse de la o bază militară din New Jersey. Va fi nevoie de nu mai puţin de 60 de containere pentru transportarea echipamentelor în România. Planul "Abordare adaptivă etapizată" prevede instalarea în Europa, până în 2020, a unor sisteme SM-3 pe platforme antirachetă Aegis şi a unor dispozitive antibalistice terestre în România şi Polonia.

Sistemul Aegis are rolul de a intercepta rachete cu rază scurtă şi medie de acţiune. În prezent, există cel puţin 24 de sisteme Aegis instalate pe nave militare americane, majoritatea patrulând în Oceanul Pacific.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro