Joi, 18 aprilie 2024 - 8:02:03
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


A fost lansat Samsung Galaxy S III


4 mai 2012

samsung-galaxy-s3-smartphoneCel mai aşteptat telefon al anului, Samsung Galaxy S III, a fost lansat ieri seară, într-un eveniment organizat la Londra.

Terminalul este extrem de important pentru Samsung, mai ales că este următoarea generaţie a lui Galaxy S II. Acesta din urmă a fost mobilul care a schimbat lumea Android. Pe o piaţă cu numeroase dispozitive. Galaxy S II a fost singurul care s-a diferenţiat cu adevărat la nivelul vânzărilor, fiind purtătorul de drapel al armatei Android. Momentan în lume sunt peste 300 de milioane de telefoane inteligente cu acest sistem de operare.

Galaxy S II a fost vândut în peste 20 de milioane de exemplare în primul an şi rapoartele firmelor de analiză arată că reprezintă 20% din vânzările totale ale firmei sud-coreene. De asemenea, un telefon reprezentativ înseamnă şi o garanţie pentru Samsung. Asiaticii au ajuns pe primul loc în clasamentul numărului total de telefoane mobile vândute, depăşind Nokia. Cu toate acestea, Apple stă mai bine cu telefonul său reprezentativ. în 2011, iPhone 4 şi iPhone 4S au fost vândute în 93 de milioane de unităţi. Analiştii se aşteaptă ca Samsung să vândă 10 milioane de S III în prima lună.

Apple a ales să meargă pe o abordare dual core pentru procesoarele sale, noul iPad demonstrând că americanii nu vor sau nu sunt încă pregătiţi pentru a dota dispozitivele lor cu procesoare cu patru nuclee. Pe piaţa Android există deja gadgeturi quad core: ZTE Era, HTC One X, Huawei Ascend D sau Asus Transformer Prime.

Majoritatea telefoanelor au un procesor Nvidia Tegra 3, excepţia fiind chinezii de la Huawei, care au decis să îţi fabrice singuri procesorul. Samsung va veni probabil cu un cip Exynos 4, compania confirmând săptămâna trecută acest lucru. Quad core-ul are o frecvenţă de 1,4 Ghz.

Potrivit celor de la Samsung, acesta este cu 26% mai rapid decât actualul procesor şi cu 50% mai eficient din punct de vedere al bateriei.

Fără îndoială, Samsung Galaxy S III  profită de pe urma avantajelor sistemului de operare Ice Cream Sandwich, ultima generaţie lansată de cei de la Google Android. Acesta are o interfaţă grafică de tip Touch Wiz, specifică dispozitivelor Samsung. O mişcare surprinzătoare în privinţa software-ului ar urma să se petreacă în vară, scrie „International Business Times". Atunci, Android ar putea finisa varianta 5.0 Jelly Bean, iar smartphone-ul va putea fi upgradat.

Presa de specialitate a spus că Samsung a amânat lansarea telefonului până în mai pentru a putea apropia lansările europene şi americane. Nu se cunoaşte o dată de lansare exactă, dar unele surse vorbesc despre faptul că ar putea fi una în masă, pentru a cuceri mai multe pieţe deodată. În privinţa preţului, o listare accidentală de pe Amazon Germania a arătat că telefonul  costă 600 de euro

Galaxy S III păstrează aspectul „slim" al generaţiei actuale, dar are o carcasă din ceramică, mai casantă, dar mai premium.

Evident, vorbim despre tehnologie 4G, în ţările în care este disponibilă şi, probabil, tehnologie NFC (Near Field Communications), de plăţi prin intermediul gadgetului.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 17 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro