Marţi, 23 aprilie 2024 - 11:49:23
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Atenţie! Luni poţi rămâne fără Internet


8 iulie 2012

Bitdefender, liderul pieţei locale de soluţii antivirus, informează că luni 9 iulie, mii de calculatoare ar putea rămâne fără internet ca efect al infectării cu virusul DNS Changer. Pentru a evita întreruperile utilizatorii pot folosi aplicaţia gratuită DNS Changer Detector care elimină efectele familiei de viruşi.

Troianul DNS Changer direcţionează calculatoarele infectate către website-uri false, care au fost create special de infractori cibernetici, în scopul unor escrocherii, prin modificarea setărilor DNS ale calculatoarelor pe care se instalează. (DNS - Domain Name System – este un sistem de distribuire a numelor pentru calculatoarele conectate într-o reţea.repair-computer-from-dns-changer-attack

În noiembrie anul trecut, iniţiatorii atacului au fost arestaţi de FBI, iar controlul asupra serverelor a fost preluat de către autorităţi. Întrucât modificările în sistemul DNS au un impact foarte mare asupra conectării calculatoarelor la internet, FBI a substituit serverele periculoase cu unele valide pentru a nu înrerupe automat legăturile la internet a sute de mii de calculatoare infectate.

Totul se va încheia însă pe 9 iulie când autorităţile vor scoate din circuit serverele substitut, iar acest lucru va face aproape imposibil accesul la internet al utilizatorilor obişnuiţi ale căror setări DNS au fost afectate de virus.

Aplicaţia gratuită DNS Changer Detector, dezvoltată de Bitdefender, evaluează setările DNS şi atenţionează utilizatorul dacă sunt identificate setările false.

Pentru a verifica dacă un calculator a fost infectat cu acest virus şi pentru a reface sistemul descărcaţi şi rulaţi pe calculator DNS Changer Detector. Dacă instrumentul raportează că sistemul este curat, nu există niciun motiv de îngrijorare; dacă arată semne de intruziune, urmaţi etapele următoare pentru a vă repara sistemul.

1.     Mai întâi eliminaţi virusul de pe computer. Setările DNS au fost cel mai probabil schimbate de o infecţie activă pe calculator. Rulaţi QuickScan care vă spune în 60 de secunde dacă sistemul este sau nu infectat şi ştergeţi manual virusul DNS Charger. Alternativ puteţi opta pentru instalarea unei versiuni de 30 de zile a Bitdefender Internet Security 2012 care va curaţa automat sistemul. Este obligatoriu să curăţaţi calculatorul înainte de schimbarea setărilor DNS, altfel, riscaţi ca virusul din calculator să vă schimbe setările la loc.

2.     Rulaţi unealta DNS Changer Detector şi lăsaţi-o să schimbe setările DNS. În funcţie de tipul de conexiune, acest instrument  va încerca să repună setările DNS recomandate şi vă va informa dacă problema a fost rezolvată sau nu.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 23 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro