Joi, 18 aprilie 2024 - 8:06:07
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Brazilienii cumpără vagoane româneşti


27 februarie 2012

astra_vagoane_aradAstra Vagoane Arad a câştigat, la finalul anului trecut, un contract de 100 de milioane de euro în cadrul căruia va exporta 98 de vagoane pentru pasageri în Brazilia.

“În alegerea companiei româneşti au contat atât oferta financiară, cât şi faptul că vagoanele făcute la Arad erau cunoscute în Brazilia, unde compania noastră (Astra - n.r.) revine după 20 de ani. Am văzut câteva din vagoanele livrate atunci, vagoane care sunt în funcţiune şi în prezent, arătând chiar foarte bine”, a declarat, pentru Agerpres, preşedintele grupului de firme Astra, Valer Blidar.

“Problema cea mai importantă pe care a trebuit să o rezolvăm, fără de care contractul nu putea fi încheiat, a constituit-o obţinerea unei garanţii bancare, pe care trebuia să o prezentăm chiar la sfârşit de an, în vederea semnării şi derulării contractului. Am încercat la toate băncile, timpul fiind extrem de scurt, dar niciuna, cu excepţia EximBank, nu a încercat să îşi comprime puţin procedurile, astfel încât să nu pierdem un contract de peste 100 milioane de euro. La această bancă, Comitetul interministerial s-a întrunit de două ori în mai puţin de două săptămâni, pentru ca România să nu piardă un contract atât de important, zic eu, şi ne-a acordat o scrisoare de garanţie în valoare de aproape 32 milioane de euro, al cărei termen de valabilitate este 30 august 2014, lucru pentru care ţin să le mulţumesc”, a afirmat Valer Blidar.

În cadrul contractului de export în Brazilia, obţinut în urma unei licitaţii internaţionale, Astra Arad va livra vagoane pentru pasageri de clasa I, de clasa a II-a şi INTERREGIO, comanda incluzând şi două vagoane Poştă. Totodată, la solicitarea companiei braziliene “Vale di Rio Doce” - una dintre cele mai mari din lume, reprezentanţii firmei au acceptat o eventuală mărire a comenzii cu 50%, în aceleaşi condiţii financiare.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 18 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro