Joi, 28 martie 2024 - 7:37:27
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Care e firma care costa 400 de miliarde de dolari?


21 ianuarie 2012

appleValoarea de piaţă a companiei Apple a atins joi un nou record pe bursa din Statele Unite, de 400 miliarde de dolari, însă la încheierea şedinţei Apple a ajuns la o capitalizare de 398 miliarde de dolari, oricum mai mult decât PIB-ul Greciei, Austriei, Argentinei sau Africii de Sud, scrie CNN.

Apple este fără îndoială cea mai de succes companie de tehnologie din lume. Evoluţia Apple este remarcabilă pentru o companie cu o vechime de 35 de ani care în urmă cu zece ani valoara numai 10 miliarde de dolari.

Apple are în prezent o valoare de piaţă de 398 de miliarde de dolari şi este întrecută doar de către Exxon Mobil, cea mai mare companie de petrol şi gaze naturale din lume, care are o valoare de 420 de miliarde de dolari. Cel mai apropiat concurent pentru Apple este PetroChina care are o valoare de piaţă de 270 de miliarde de dolari. Microsoft are o capitalizare de 235 de miliarde de dolari.

Performanţa companiei Apple este atât de impresionantă încât a fost creată o pagină de net thingsappleisworthmorethan.tumblr.com pentru a descrie valoarea companiei.

Astfel, potrivit site-ului de mai sus valoarea de piaţă a companiei depăşeşte PIB-ul Greciei, Austriei, Argentinei sau Africii de Sud, dar şi comerţul ilegal cu droguri la nivel mondial, estimat la 321 de miliarde de dolari. De asemenea, Apple depăşeşte de aproape trei ori încasările din retailul de îmbrăcăminte din SUA, cu venituri de circa 150 de miliarde de dolari pe an. Apple are o valoare de piaţă chiar mai mare decât toate cele  32 de mari bănci din zona euro.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro