Vineri, 29 martie 2024 - 7:56:06
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Cele mai mici salarii din Europa


24 ianuarie 2012

salariiRomânia se află printre primele zece  ţări cu cele mai mici remuneraţii-limită din Europa. La polul opus sunt Luxemburg, Belgia, Olanda şi Franţa.

În România, salariul minim pe economie este de 162,7 euro (700 de lei), fapt ce poziţionează ţara noastră pe locul opt în topul ţărilor din Europa cu cele mai mici salarii. Un motiv în plus pentru românii care nu ezită să plece în ţări precum Marea Britanie, Grecia, Germania şi Franţa, deoarece în aceste locuri găsesc remuneraţii-limită mult mai mari decât în România.

Potrivit unor statistici realizate de Federaţia Angajatorilor din Europa, dintre  cele 32 de state luate în calcul, cel mai mic salariu minim pe economie se regăseşte în Republica Moldova, echivalentul a 72 de euro, urmată de Belarus, cu 90 de euro şi de Ucraina, cu 95 de euro. De asemenea, sume mici se câştigă şi în Federaţia Rusă -113 euro, Macedonia 130 de euro, Bulgaria - 147 de euro şi România - 162 de euro, chiar dacă Guvernul de la Bucureşti tocmai a crescut nivelul salariului minim cu 30 de lei.

Cele mai mari salarii minime se înregistrează în Luxemburg (1.801 euro), Belgia (1.498 de euro), Olanda (1.447 de euro) , Franţa (1.398 de euro) şi Marea Britanie (1.259 de euro).

Dacă vă întrebaţi unde sunt Germania, Danemarca, Finlanda, Italia sau Suedia din acest clasament, ar fi bine să ştiţi că în cazul acestor state nu există un salariu minim prevăzut de legislaţie. Totuşi, în Germania există niveluri minime de remuneraţie pentru anumite sectoare de muncă.

În condiţiile în care Marea Britanie, Grecia, Germania şi Franţa oferă unele dintrele cele mai bune salarii minime şi, în acelaşi timp, vin cu multe oferte de recrutare, românii pleacă în străinătate pentru a avea un trai mai bun. Marea Britanie are, la început de an, 3.344 de poziţii vacante, însă Grecia este statul cu cele mai multe joburi disponibile pentru muncitorii români 4.326. Se poate munci şi în Germania (2.407 locuri), Franţa (638), Italia (553), Austria (368) sau Spania (365).

În contextul actual al crizei economice de la nivel global, salariile din străinătate nu se vor modifica semnificativ, dar rămân în continuare mai mari decât cele din România, iar analiştii se aşteaptă  la o creştere a numărului de români care doresc să muncească în străinătate. În ceea ce priveşte domeniile în care se vor face recrutări, sectorul serviciilor va fi cel care va oferi cele mai multe posturi şi în 2012. Se va putea munci în hoteluri, restaurante, pe vasele de croazieră sau în agricultură şi construcţii


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro