Vineri, 19 aprilie 2024 - 11:31:33
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


CFR Călători trage pe dreapta iarna asta


28 noiembrie 2012

Deşi Ministerul Transporturilor a avertizat, în repetate rânduri că românii riscă să rămână fără trenuri iarna asta din cauza lipsei combustibilului, Guvernul a sos azi din rezervă doar 2.000 tone motorină, în condiţiile în care e nevoie de 10 ori mai mult.

Guvernul a aprobat o ordonanţă de urgenţă privind aprobarea scoaterii din rezerva de stat, sub forma de împrumut, a cantităţii de 2.000 tone motorină pentru Societatea Naţională de Transport Feroviar de Călători CFR Călători. Guvernul a aprobat această ordonanţă care asigură combustibilul necesar transportului feroviar de călători pe timp de iarnă. Cantitatea de combustibil vizată este de 2.000 tone motorină, care se va scoate din rezerva de stat, cu titlu de împrumut, pană la 31 octombrie 2013", a afirmat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Andrei Zaharescu.

În proiectul de ordonanţă prezentat public în urmă cu o săptămână, Ministerul Transporturilor explica însă că este nevoie ca din rezerva de stat să fie scoasă în favoarea CFR Călători, cu titlu de împrumut până la 31 octombrie 2013, o cantitate de 20 000 tone motorină pentru motoare diesel şi 500 tone combustibil lichid uşor pentru centrale termice, avertizând că neluarea acestor măsuri pune în pericol asigurarea transportului feroviar de călători în perioada următoare.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro