Vineri, 19 aprilie 2024 - 9:30:53
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Chinezii au cumpărat divizia de televizoare de la Philips


8 aprilie 2012

PhilipsProducătorul olandez de echipamente electronice Royal Philips Electronics NV a anunţat că a finalizat tranzacţia în urma căreia va renunţa la divizia sa producătoare de televizoare, aceasta urmând să fie transferată unui joint venture la care 70% din acţiuni vor fi deţinute de firma chineză TPV Technology Ltd, transmite AP.

Philips a precizat că tranzacţia respectă liniile principale ale acordului convenit în luna noiembrie a anului trecut, ceea ce înseamnă că Philips va contribui cu peste 100 milioane de euro în investiţii şi împrumuturi către noul joint venture, în schimbul unor redevenţe de cel puţin 50 milioane de euro anual. Compania olandeză încearcă de mai mulţi ani să-şi restructureze operaţiunile de producţie a televizoarelor. Acordul preliminar convenit în luna aprilie 2011 cu TPV a fost renegociat în luna noiembrie, iar Philips a fost nevoit să asume pierderi de mai multe sute de milioane de euro.

Noul joint venture, la care doar 30% din acţiuni vor fi deţinute de Philips, va fabrica şi vinde televizoare sub brandul Philips în afara Statelor Unite, unde deja Philips are un acord separat cu grupul Funai. Cândva lider mondial în domeniul televizoarelor, Philips a pierdut treptat teren în faţa rivalilor care oferă produse cu preţuri mai mici. Această divizie, care asigura mai puţin de 10% din vânzările grupului, a fost una cu probleme, înregistrând pierderi totale de un miliard de euro din 2007 şi până în prezent.

Philips este cel mai mare producător mondial de corpuri de iluminat şi numărul trei în lume în domeniul echipamentelor medicale. Philips are aproximativ 119.000 de angajaţi în peste 60 de ţări.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro