Sâmbătă, 20 aprilie 2024 - 12:44:38
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Cinci fabrici auto trebuie închise în Europa pentru eliminarea supraofertei


16 iunie 2012

autoGeneral Motors (GM) va închide până în 2017 fabrică din Bochum (Germania), în urma unei decizii luate miercuri, dar marii productori auto ar trebui să renunţe în total la cel puţin cinci uzine din Europa pentru a rezolva problema supraofertei.


Închiderea fabricii GM din Bochum, primă măsură de acest tip luată de grupul american în Germania după al doilea Război Mondial, va rezolva numai o mică parte din problemele industriei auto europene..
Presaţi politic să nu reducă numărul de locuri de muncă, producătorii europeni au menţinut uzinele neprofitabile, închizând numai două în ultimii patru ani, o fabrică GM în Belgia şi una a Fiat în Sicilia.


Odată cu scăderea cererii, supracapacitatea de producţie din vestul Europei ar putea creşte de peste două ori, la circa două milioane de vehicule în 2012, potrivit companiei de analiză a pieţei IHS Automotive.
Piaţa auto europeană se va contracta cu 7% în acest an, a estimat săptămâna trecută Asociaţia Producătorilor Europeni de Automobile (ACEA).


Anunţul GM de închidere a fabricii din Bochum reflectă dificultăţile cu care se confruntă producătorii auto europeni. Măsură va fi aplicată până în 2017, pentru a se ţine cont de un acord privind garantarea locurilor de muncă.
Acţiunile Peugeot au scăzut miercuri la un minim al ultimilor 23 de ani din cauza temerilor legate de capacitatea companiei de a opri declinul vânzărilor, pierderile din ultimele trei luni fiind de 40%. Cota de piaţă a grupului este de 2,7 miliarde de euro.
Titlurile Renault au scăzut cu 27%, iar cele ale Fiat cu 26%, în aceeaşi perioadă. Acţiunile Volkswagen, grup neafectat de supracapacitate, au coborât cu 11%.


Directori ai producătorilor auto se vor întâlni joi la Madrid pentru a discuta cum să trateze problema scăderii vânzărilor. În primele patru luni ale acestui an, vânzările auto din Europa au scăzut cu 7,1%, iar pieţele din Italia, Franţa şi Grecia s-au contractat cu peste 18%, potrivit ACEA.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro