Sâmbătă, 20 aprilie 2024 - 1:30:33
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Cresc pensiile şi salariile?


30 ianuarie 2012

evaziunePremierul Emil Boc a fost mandatat, azi, de coaliţie, să negocieze cu FMI creşterea pensiilor şi salariilor. Creşterea salariilor şi pensiilor ar putea avea loc din luna aprilie.

Anunţul privind mandatul premierului din partea coaliţiei la negocierile cu Fondul Monetar Internaţional a fost făcut de către prim-vicepreşedintele PDL Sorin Frunzăverde.

La rândul său, ministrul Muncii, Sulfina Barbu, declară că majorarea ar putea fi de 5%, dacă România înregistrează creştere economică în primul trimetrul al anului 2012.

Într-o conferinţă de presă susţinută în luna noiembrie, şeful misiunii FMI în România, Jeffrey Franks, declara că Guvernul a convenit cu Fondul Monetar Internaţional şi Comisia Europeană să îngheţe salariile şi pensiile în sectorul public, dar să le poată majora limitat la mijlocul acestui an dacă evoluţia de până atunci a veniturilor bugetare va permite acest lucru.

El a precizat că orice creştere a pensiilor va fi modestă, nu cum se întâmpla în trecut, şi a dat ca exemplu o creştere, probabilă, echivalentă cu rata inflaţiei, de 3-4%. Franks a precizat că o delegaţie a FMI va veni în luna aprilie la Bucureşti, pentru a discuta despre acest lucru cu autorităţile române.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro