Joi, 28 martie 2024 - 1:47:32
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


De astazi, benzina si motorina sunt mai scumpe!


6 ianuarie 2012

pompaCompaniile petroliere au majorat astazi preturile la benzina si motorina, cu cate 8 bani pe litru. Potrivit reprezentantilor companiilor petroliere, majorarea de pret a fost cauzata de cresterea cotatiilor la produsele petroliere generata in special de tensiunile crescande din Iran si de evolutia cursului valutar.

Majorarile au fost operate de primii doi jucatori de pe piata, Petrom si Rompetrol, cu aceeasi valoare, 8 bani, si in acelasi moment, incepand de azi.
Preturile medii din reteaua Rompetrol sunt de 5,53 lei si 6,18 lei pentru benzine si 5,75 si, respectiv 6,06 lei pentru motorine. Petrom nu mai comunica decat preturile din statii, pe site. Spre exemplu, la statia din Sos. Pipera nr 23, preturile la benzine sunt de 5,56 si, respectiv, 5,93 lei, iar motorinele costa 5,77, respectiv 5,95 lei pe litru.
Aceasta este a doua majorare de pret la carburanti din acest an, dupa cea de la 1 ianuarie, cand carburantii s-au scumpit, pe de o parte, din cauza actualizarii cursului de schimb la care se plateste acciza si, pe de alta parte, de cresterea valorii, in euro, a accizei pentru motorine.
Atunci, Petrom a scumpit motorinele cu 9 bani pe litru si benzinele cu 2 bani pe litru. Majorarile operate de Rompetrol au fost de 7, respectiv 2 bani pe litru.

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro