Vineri, 19 aprilie 2024 - 11:26:51
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Dell a înregistrat o scădere a profiturilor de 33% pe fondul restructurărilor


24 mai 2012

dellRezultatele trimestriale anunţate de Dell Inc au fost dezamăgitoare, indicând vremuri grele pentru producătorul de computere pe fondul restructurărilor companiilor mari şi a reducerilor de cheltuieli în sectorul bugetar.

Dell a publicat, totodată, o prognoză pesimistă asupra trimestrului curent, fapt care a provocat scăderea acţiunilor cu peste 12% în cadrul tranzacţiilor efectuate după închiderea bursei, acestea coborând la 13,20 dolari acţiunea. Anterior, acţiunile companiei scăzuseră la 15,08 dolari pe Nasdaq înainte de închiderea şedinţei de tranzacţii.

Brian Gladden, directorul financiar al Dell, a declarat că incertitudinile cu privire la situaţia economică globală sunt responsabile pentru rezultatele slabe ale companiei. El a recunoscut, însă, că şi restructurările din cadrul companiei reprezintă o cauză parţială pentru acest lucru.

Hewlett-Packard Co., principalul rival al Dell pe piaţa computerelor, a înregistrat, de asemenea, rezultate slabe, analiştii estimând că această companie va fi nevoită să concedieze chiar şi 30.000 de angajaţi după publicarea rezultatelor financiare, programată pentru astăzi.

Dell a încercat, în ultimii ani, să se diversifice pentru a fi mai puţin dependentă de piaţa computerelor. Acestea reprezintă, încă, mai mult de jumătate din veniturile companiei, dar o proporţie mult mai mică a profiturilor deoarece acestea sunt asambalte folosind proprietatea intelectuală a altor companii, mai ales în ceea ce priveşte sistemele de operare şi procesorul.

Pentru a-şi creşte marja de profit, Dell a achiziţionat companii care dezvoltă produse precum sisteme de securitate şi de stocare a datelor. În timpul acestui trimestru, Dell a anunţat planuri de achiziţionare a cinci astfel de companii, inclusiv firma de sisteme de securitate SonicWall, pentru 1,2 miliarde de dolari.

În acest trimestru, veniturile Dell pe piaţa computerelor personale au scăzut cu 6%. Consumatorii, în special, au achiziţionat mult mai puţine computere, vânzările scăzând cu 12%. În ceea ce priveşte vânzările către companii, acestea au scăzut cu 3% faţă de perioada similară a anului trecut, iar vânzările către organizaţiile guvernamentale şi către şcoli au scăzut cu 4%.

Per total, Dell a declarat că veniturile trimestriale au fost de 14,4 miliarde de dolari, sub cele de 15 miliarde de dolari înregistrate în perioada similară a anulu trecut. Profitul a fost de 635 milioane de dolari, sau 36 de cenţi pe acţiune, sub cel de 945 de milioane de dolari, sau 49 cenţi pe acţiune în perioada similară a anului trecut.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro