Joi, 25 aprilie 2024 - 7:01:23
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Deutshche Bank construieşte un depozit de aur la Londra


21 martie 2012

dbUna dintre cele mai importante instituţii financiar-bancare din Europa, Deutsche Bank plănuişete înfiinţarea unui depozit pentru păstrarea metalelor preţioase tranzacţionabile, la Londra. Deschiderea acestuia este prevăzută pentru anul viitor. Banca răspunde astfel cererii în creştere, venită din partea investitorilor, pentru deţinerea de aur şi argint în formă fizică.

Londra este centrul lumii tranzacţiilor cu metale preţioase, în special aur, iar depozitele destinate păstrării în siguranţă a acestora pentru realizarea operaţiunilor de post-tranzacţionare, încep să fie neîncăpătoare. Un număr tot mai mare de instituţii financiare şi companii de logistică cu activităţi legate de piaţa metalelor preţioase manifestă un interes în creştere pentru a intra pe această piaţă. Un trend datorat cererii în creştere de metal preţios.

Potrivit agenţiei de presă Reuters, care citează cotidianul britanic Financial Times, cea mai recentă manifestare a intenţiei de derula operaţiuni de depozitare şi custodi pentru metalele preţioase, aparţine grupului bancar german Deutsche Bank. Financial Times citează declaraţiile făcute de Raymond Key, şeful diviziei de trading cu metale preţioase în cadrul Deutsche.

Potrivit unor documente publicate de Deutsche Bank, depozitul urmează a fi construit şi administrat de G4S, una dintre cele mai importante companii de logistică pe piaţa metalelor preţioase. Banca nu a făcut precizări cu privire la locaţia exactă a acestuia, însă surse din piaţă susţin că el nu ar putea fi localizat decât în Londra sau în împrejurimile celui mai mare centru financiar al Europei.

Barcleys Capital a anunţat deasemeni anul trecut deschiderea unei facilităţi similare la Londra, în cursul acestei veri, în timp de JP Morgan şi-a redeschis depozitul din New York şi a construit un altul în Singapore. Astfel de decizii sunt un semnal ce arată că cererea de aur fizic se află pe un puternic trend ascendent.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 24 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro