Joi, 28 martie 2024 - 2:11:05
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


FMI întrerupe negocierile cu România după căderea Cabinetului Ungureanu


28 aprilie 2012

francksMisiunea de evaluare a FMI, Comisia Europeană şi Băncii Mondiale va întrerupe negocierile cu autorităţile romane, dar va continua discuţiile tehnice atât în ceea ce priveşte criteriile de îndeplinit, cât şi perspectivele macroeconomice, urmând să mai stea în ţara cel puţin câteva zile.


"Vor continua discuţiile tehnice, dar nu vor continua negocierile. Sunt multe discuţii legate de ţintele pentru primul trimestru, de reformele structurale, de asistenţă tehnică, iar acestea pot fi continuate, fără a se mai negocia nimic", a declarat reprezentantul României la FMI, Mihai Tanasescu.
Întrebat dacă delegaţia FMI ar putea părăsi România mai devreme de 7 mai, termenul iniţial pentru finalizarea misiunii de evaluare, Tanasescu a răspuns că, cel puţin în următoarele zile din săptămâna viitoare, echipa se va mai afla la Bucureşti pentru discuţii tehnice.
Guvernul condus de Mihai Răzvan Ungureanu a căzut, după ce moţiunea de cenzură depusă de USL a fost adoptată cu 235 de voturi. Este a doua oară în istoria post-decembristă a României când un Guvern este demis prin moţiune de cenzură. Primul guvern picat de Parlament a fost cel al lui Emil Boc în decembrie 2008.


Pentru că Guvernul să fi fost demis, era nevoie de 231 de voturi. Moţiunea de cenzură a fost iniţiată de 116 senatori şi deputaţi. Votul a fost secret, cu bile.

Statisticile votării:

- Numărul total al deputaţilor şi senatorilor, 460.
- Numărul celor prezenţi: 259
- Voturi exprimate: 248
- Voturi anulate: 4
- Voturi valabile exprimate: 239
- Voturi pentru adoptarea moţiunii de cdenura: 235
- Voturi împotriva moţiunii de cenzură: 4


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro