Joi, 28 martie 2024 - 11:03:42
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


FMI nu acceptă majorarea salariilor bugetarilor şi nici a pensiilor


4 aprilie 2012

pensiiVeşti proaste pentru cei care îşi mai făceau vise că ar putea avea lefurile sau pesiile mărite în următoarea perioadă! FMI a decis: acestea rămân îngheţate!

FMI a publicat scrisoarea de intenţie convenită cu Guvernul în urma celei de-a patra evaluări a acordului preventiv, derulată în ianuarie-februarie. Politica de austeritate pe partea de cheltuieli publice va continua, iar salariile bugetarilor şi pensiile din sistemul public rămân îngheţate, deşi o majorare modestă poate fi luată în calcul mai târziu dacă o vor permite condiţiile economicese spune în document, care reiterează astfel poziţia prezentată în scrisorile anterioare către Fond.

Documentul reiterează angajamente mai vechi ale statului român faţă de FMI şi prevede, ca noutăţi faţă de scrisorile anterioare, mai multe măsuri pentru eficientizarea şi privatizarea companiilor de stat. Scrisoarea a fost redactată în urma ultimei misiuni de evaluare a acordului cu FMI, din ianuarie-februarie.

Politica de austeritate pe partea de cheltuieli publice va continua, iar salariile bugetarilor şi pensiile din sistemul public rămân îngheţate, deşi o majorare modestă poate fi luată în calcul mai târziu dacă o vor permite condiţiile economice, se spune în document, care reiterează astfel poziţia prezentată în scrisorile anterioare către Fond.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro