Joi, 25 aprilie 2024 - 6:58:58
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Giganţii din industria IT se clatină


1 iunie 2012

facebookUltimele două săptămâni au fost pline de "bâlbâieli" din partea managementului multor companii IT de calibru. În timp de unele se zbat pentru a ieşi din impas financiar, altele iau decizii discutabile (şi discutate deja). Cine se clătină?

1. Facebook nu socializează bine pe Wall Steet

Unul dintre subiectele care domina online-ul este listarea Facebook la bursă. Nu vom zăbovi prea mult asupra temei, ci îi vom cita pe cei de la Wall Street Journal care titrau zilele trecute: "Listarea Facebook la bursa dovedeşte că pe Wall Street se naşte un fraier la fiecare minut". Apropo de asta, la încheierea şedinţei de tranzacţionare de marţi, acţiunile reţelei sociale căzuseră sub 29 de dolari, iar Mark Zuckerberg ieşise din top 40 cei mai bogaţi americani.


2.HP omoară WebOS


O altă ştire este legată de plecarea întregii echipe de dezvoltatori WebOS de la HP la Google. Mişcare de "trupe" nu ne interesează în mod special, dar nu ne place faptul că sistemul de operare WebOS, preluat de HP odată cu achiziţionarea Palm, îşi dă obştescul sfârşit. Păcat, WebOS-ul ere unul dintre sistemele de operare mobile în care cineva (deştept) ar fi trebuit să investească...

3. RIM concediază masiv


Research în Motion (RIM), producătorul Blackberry, a rămas fără unul dintre manageri şi a anunţat că va concedia între 2000 şi 6000 de angajaţi în săptămânile următoare. RIM are un total de 16.500 de angajaţi la nivel global. Inte timp, brandul BB pierde fani, gamă de telefoane a companiei nu primeşte noutăţi, iar ştirile despre Blackberry 10 sunt puţine şi sărace.

4.Yahoo da din colţ în colţ


Managementul Yahoo pare să nu găsească o cale de a scăpa de problemele financiare ale companiei. Perspectiva pe termen scurt înseamnă pentru gigantul internetului 2000 de salariaţi concediaţi. Efectele "sacrificiului" ar trebui să se traducă prin reechilibrarea companiei. Rămâne de văzut dacă planul de restructurare al Yahoo va funcţiona.


5. Flamer şi companiile de securitate IT

Destul de iritantă a fost şi ştirea prin care am fost informaţi că de doi ani de zile un malware de spionaj lucrează nederanjat pe anumite computere şi că firmele de securitate informatică l-au descoperit dintr-o pură întâmplare...


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 25 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro