Vineri, 29 martie 2024 - 7:27:27
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


HTC se luptă cu criza financiară


8 iunie 2012

htc_logoHTC se confruntă cu efectele crizei financiare. După ce a anunţat o scădere a profitului net cu 70% în primul trimestru, cea mai mare scădere a acţiunilor din ultimii doi ani, Microsoft ar putea renunţa la parteneriatul cu HTC.


HTC ar putea pierde startul în faţa altor competitori în ceea ce priveşte lansarea de tablete cu Windows 8, susţin persoane apropiate companiei, ducând la tăierea unei alte surse de venituri pentru companie, după ce HTC a anunţat o scădere a vânzărilor cu 13% pentru al doilea trimestru al anului, scrie Bloomberg.


Microsoft renunţa la HTC în dezvoltarea produselor cu cea mai nouă versiune a sistemelor de operare, din cauza temerilor legate de faptul că HTC nu vinde suficient de multe device-uri sau nu are o experienţă amplă în producerea tabletelor.
Decizia Microsoft ar putea menţine HTC, producătorul primului smartphone în competiţia care vizează în mod special scoaterea din cursă a Apple.


Microsoft plănuieşte să lanseze cea mai nouă versiune a sistemului de operare Windows, primul care rulează pe cipuri ARM în perioada verii. Versiunea destinată dispozitivelor cu procesor ARM a noului soft a fost creată pentru a rula pe tabletele concurente ale iPad-ului, este numit Windows RT.
Sistemul de operare Windows 8 urmează să fie lansat în a doua jumătate a anului şi va rula pe device-uri ale unor companii precum Toshiba sau Asustek Computer.


HTC, producătorul taiwanez de smartphone-uri a înregistrat joi cel mai scăzut nivel al acţiunilor din ultimii doi ani după ce compania şi-a redus ţinta de profit pentru trimestrul al doilea, deoarece investitorii se tem că va fi dificil pentru HTC să concureze cu Apple şi Samsung, transmite Reuters.
Acţiunile producătorului taiwanez de smartphone HTC au scăzut joi cu 7%, după ce reprezentanţii companiei au anunţat scăderea cu 70% a profitului sau net în primul trimestru, în condiţiile în care iPhone 4S, ultimul smartphone al Apple, a fost lansat pe piaţa în luna octombrie a anului trecut.


Reprezentanţii HTC au redus ţinta de profit pentru trimestru al doilea, punând rectificarea pe seama scăderii vânzărilor din Europa. Cu toate acestea, companii anunţa vânzări peste aşteptaţi în China, şi rezultate bune şi în SUA.
Recent, HTC a anunţat că SUA nu va mai fi principala sa piaţa în acest an, adăugând că nu va reveni la zilele în care 50% din vânzările sale erau realizate pe piaţa din SUA.


HTC a început să producă telefoane mobile sub propria marca în 2006 iar în 2010 a devenit cel mai mare producător de smartphones care utilizează sistemul de operare Android din SUA cu o cotă de piaţă de 11,8%. La începutul acestui an însă HTC a pierdut poziţia sa de top în SUA în favoarea rivalului sud-coreean Samsung.


Potrivit firmei de cercetare Gartner, în trimestrul patru 2011 Apple şi Samsung controlau aproximativ jumătate din piaţa mondială de smartphone. Apple deţinea o cotă de piaţă de 23,8%, Samsung urmă cu o cotă de 22,6% iar cota de piaţă a HTC se situa la 7,2%.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro