Miercuri, 24 aprilie 2024 - 5:44:00
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Începe programul Rabla


3 aprilie 2012

Programul-RablaÎn perioada 3 aprilie - 19 noiembrie 2012, se desfăşoară programul "Rabla" prin care proprietarii de maşini vechi îşi pot da automobilele la casat în schimbul unui voucher de 3.800 de lei.


Pentru maxim trei astfel de cupoane, poate fi obţinut un discount la achiziţia unui autoturism nou. Programul este reluat după câteva luni de pauză şi se adresează persoanelor fizice care nu au mai participat la ediţiile anterioare. Una dintre condititii este că maşina să fie mai veche de 10 ani, dar să fie în stare de funcţionare.
Cei care doresc să participe la program trebuie să se adreseze unui dealer autorizat de la care va obţine o "notă de acceptare", care atestă înscrierea în program.


Următorul pas este predarea maşinii vechi unui centru de colectare autorizat, din lista celor care apar pe site-ul www.afm.ro. În continuare, va obţine un certificate prin care se atestă distrugerea "rablei", după care se va prezenta la secţia de Poliţie pentru radierea maşinii.
Pe lângă documentele obţinute până în acel moment, participantul la program trebuie să prezinte copiile legalizate ale certificatelor de înmatriculare şi de distrugere ale autoturismului uzat.


Drumurile nu se opresc aici. Proprietarul se va întoarce la dealer, unde va prezenta următoarele acte: actul de identitate, copia legalizata a certificatului de imatriculare al autoturismului uzat, copia legalizata a certificatul de distrugere al autoturismului uzat, certificatul de radiere al autoturismului uzat în original, nota de acceptare eliberată de producătorul validat.
Dealerul îi va înmâna o factură pentru modelul de maşină ales, din preţul căruia vă fi scăzută valoarea voucherelor deţinute. Diferenţa va fi achitata de proprietar.


Bugetul prevăzut pentru acest an pentru Programul "Rabla" este de 114 milioane lei care permite scoaterea din uz a 30.000 de autoturisme mai vechi de 10 ani. Cuantumul primei de casare a rămas neschimbat faţă de anii trecuţi, fiind în valoare de 3.800 lei.
Prin Programul "Rabla", în ultimii 2 ani, au fost casate 305.964 autoturisme uzate şi au fost achiziţionate 101.766 autoturisme noi, dintre care, 40.269 de origine autohtonă.


Lista producătorilor, importatorilor de autoturisme şi distribuitorilor autorizaţi să participe în anul acesta la program, precum şi cea a operatorilor economici autorizaţi să desfăşoare activităţi de colectare şi tratare a vehiculelor scoase din uz vor fi publicate pe site-ul AFM, www.afm.ro, în cadrul secţiunii "Programul de stimulare a înnoirii Parcului auto naţional 2012".


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 23 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro