Vineri, 19 aprilie 2024 - 6:23:19
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Lufthansa vrea să îi cumpere pe portughezii de la TAP


17 mai 2012

lufthansaDeutsche Lufthansa AG ia în considerare achiziţionarea Transportes Aereos Portuguese SGS SA (TAP), compania aeriană naţională a Portugaliei pe care guvernul de la Lisabona vrea să o vândă. Achiziţionarea acesteia ar solidifica poziţia Lufthansa în sudul Europei.
Christoph Meier, purtător de cuvânt al companiei aeriene germane a confirmat acest lucru, declarând pentru Bloomberg News că „există motive pentru care achiziţia acestei companii ar fi benefică, în special piaţa domestică”.


Fernando Pinto, directorul executiv al TAP, a declarat, luna trecută, că există un număr de grupuri de investiţii interesate în compania aeriană de stat în afara International Consolidated Airlines Group SA (IAG), grup care şi-a manifestat în repetate rânduri interesul în achiziţionarea companiei portugheze.
Guvernul Portugaliei a acceptat să vândă TAP în decursul acestui an, ca parte a unui plan de strângere de fonduri pentru a satisface termenii programului de asistenţă financiară, în valoare de 78 de miliarde de euro, program acordat de Uniunea Europeană şi Fondul Monetar Internaţional.


Procesul de privatizare a companiei a început prin contacte informale între guvern şi companiile interesate de achiziţionarea acesteia, a declarat Pinto, pe 17 aprilie. La acea dată, guvernul încă nu avea informaţii concrete asupra valorii acestei companii pe piaţă iar discuţiile formale nu începuseră, a adăugat Pinto, el având şi funcţia de consilier al guvernului în cadrul acestui proces de vânzare.
Pinto a adăugat şi faptul că guvernul nu a decis cât la sută din companie va fi vândută investitorilor, adăugând că orice cumpărător va trebui să injecteze fonduri în companie.


Meier a confirmat pentru Bloomberg News declaraţiile lui Cristoph Franz, directorul executiv al Lufthansa, în cadrul unui interviu acordat publicaţiei financiare „Financial Times”. Franz a declarat că prioritatea Lufthansa rămâne, însă, redresarea Austrian Airlines.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 18 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro