Joi, 25 aprilie 2024 - 12:45:18
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Menţinerea restricţiilor pentru lucrătorii români este nejustificată


19 decembrie 2011

lucratoriMenţinerea restricţiilor pe piaţa muncii pentru lucrătorii români, de către unele state membre ale Uniunii Europene, este lipsită de orice justificare economică, a apreciat ministrul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, Sulfina Barbu, la prezentarea bilanţului primelor trei luni ale mandatului său la conducerea ministerului.

"Noi susţinem în continuare lipsa unor argumente economice pentru menţinerea acestor restricţii (pe piaţa muncii, de către unele state membre ale Uniunii Europene - nr), statele membre având decizii politice pe această componentă şi nu argumente economice", a afirmat Sulfina Barbu.

Aceasta a adăugat că "avem o liberalizare parţială a pieţei muncii din Germania pentru anumite profesii, în general pentru cele care necesită studii superioare".

Ministrul Muncii a mai afirmat că este încurajată de "atitudinea Comisiei Europene şi a comisarului european Laszlo Andor care a asigurat, inclusiv în Consiliul EPSCO (pentru Ocuparea forţei de muncă, Politică Socială, Sănătate şi Consumatori), că va analiza foarte atent şi sever justificarea statelor membre care decid să menţină restricţii pe piaţa muncii şi care a spus, inclusiv în plenul Consiliului, că acestea constituie derogări de la Tratatul de Aderare şi a propus statelor membre să ia în calcul şi jurisprudenţa Curţii Europene de Justiţie în acest domeniu".

Din raportul CE de la 11 noiembrie rezultă că românii au un rol pozitiv în economiile ţărilor de destinaţie, la nivel european impactul mobilităţii ducând la o creştere cu 0,3% a PIB-ului pentru UE-27 şi cu 0,4% pentru UE-15.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 25 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro