Sâmbătă, 20 aprilie 2024 - 1:27:05
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Mic.ro scapă de faliment?


18 ianuarie 2012

patriciuUn investitor sau un grup de investitori americani ar fi cumpărat un pachet de 49% din acţiunile companiei Mercadia, care operează magazinele mic.ro, iar banii vor fi folosiţi pentru realuarea activităţii la parametrii normali, conform unor surse Capital.
"În prezent se perfectează ultimele detalii, banii urmând a intra în conturi în perioada imediat următoare şi vor fi utilizaţi pentru reglarea relaţiilor cu furnizorii şi reluarea activităţii comerciale", ne-au declarat sursele citate.

Dinu Patriciu  neagă, însă,informaţia şi susţine că cel care va repune pe picioare reţeaua mic.ro este chiar el: “Informaţia nu este reală. Ce este real e că o refinanţez eu. Nu pot să vă dau mai multe detalii încă”, a spus Patriciu.

Capital a scris încă din luna noiembrie a anului trecut că Dinu Patriciu ar fi la un pas de a vinde mic.ro, aflat în pragul falimentului.  Astăzi au apărut în presă informaţii potrivit cărora reţeaua de magazine mic.ro se închide începând cu data de 17 ianuarie 2012.

Mic.ro este deţinut de firma Mercadia, care operează lanţurile de magazine Mic.ro şi Mac.ro (6), şi în care Dinu Patriciu îi are parteneri pe Dan Ionescu (fost director de operaţiuni la Rompetrol) şi Dorin Gherman (fost CEO la Rompetrol).

Vor fi închise magazinele neprofitabile? ”În esenţă, da. O parte se vor închide, unele vor fi relocate, altele vor fi nou deschise. Dacă tragem linie rămânem cu acelaşi număr de magazine”, susţine directorul general al Mercadia. Dan Ionescu a  precizat că, în următoarele două săptămâni, ”se reia aprovizionarea. Nu vor mai exista magazine Mic.ro goale, fără marfă”.
Peste 700 de magazine Mic.ro sunt acum funcţionale în întreaga ţară şi vor fi 2.000 până la sfârşitul lui 2012, conform planului iniţial, anunţat în toamna lui 2010, când Patriciu lansa oficial Mic.ro.
În urma unei investiţii totale de circa 250 mil. euro, Dinu Patriciu şi-a propus să ajungă, în doi ani, la afaceri de cel puţin 1,5 miliarde de euro în retail, foarte puţin sub cât vinde în prezent Metro, cel mai vechi jucător din comerţul modern românesc.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro