Marţi, 23 aprilie 2024 - 6:44:55
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Money.ro TV cea mai nouă televiziune cu ştiri economice


11 octombrie 2012

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a aprobat, în şedinţa de joi, cu unanimitate de voturi, o solicitare a societăţii Media Advertising & Sales SRL din Bucureşti de modificare a licenţei audiovizuale a televiziunii MCTV.ro în Money.ro TV şi a formatului televiziunii din generalist în tematic - ştiri şi economic.

Asociaţii Media Advertising&Sales SRL sunt Sorin Freciu (95%) şi Sorin Codiţă (5%), potrivit datelor depuse la CNA.

La şedinţa CNA de joi au fost prezenţi Mihai Tatulici, project manager al noii televiziuni, şi Daniel Apostol, director general.

Potrivit dosarului depus la CNA, televiziunea Money.ro TV va difuza programe de informare (69%), educative (6%), filme (5%) şi publicitate şi teleshopping (20%). De asemenea, televiziunea va difuza 75% producţie proprie şi 25% producţii audiovizuale ale altor producători.

La OSIM a fost depusă solicitarea de înregistrare a mărcii Money.ro TV, se arată în dosarul depus la CNA.

Noile studiouri ale Money.ro se găsesc la Casa Presei Libere din Bucureşti. "Sunt decoruri noi, scule noi", a spus Mihai Tatulici, precizând că studiourile au fost deja autorizate de CNA.

Totodată, Daniel Apostol a spus că nucleul televiziunii Money.ro este reprezentat de echipa care a lucrat la televiziunea Money Channel. Acestora li s-au alăturat însă şi jurnalişti noi. Din echipa Money.ro fac parte, totodată, Andreea Neagru şi Elena Voinea.

Narcisa Iorga, membru al CNA, a declarat că se teme ca, în cazul televiziunilor Money.ro - Money Channel, să nu se repete scenariul Realitatea TV - România TV.

Sorin Freciu, fost preşedinte al Consiliului de Administraţie al Realitatea Media SA, a preluat managementul televiziunii de business The Money Channel, care emite pe o licenţă operată de Realitatea Media SA, în august 2011, după ce Dragoş Nedelcu s-a retras atât de la postul TV, cât şi din CA al Realitatea Media, după cum a declarat la momentul respectiv, pentru MEDIAFAX, Elan Schwartzenberg, acţionar al Realitatea Media.

Freciu a preluat managementul The Money Channel în perioada disensiunilor apărute între Elan Schwartzenberg şi Sebastian Ghiţă, fost manager al Realitatea Media, care ulterior şi-a lansat propria televiziune, România TV (RTV), la care lucrează şi o parte din fosta echipă a Realitatea TV.

În prezent, pe licenţa The Money Channel se difuzează reluări, în timp ce pe Money.ro TV se difuzează programe realizate de echipa care a lucrat pentru The Money Channel. Surse din cadrul Money.ro au declarat pe 5 octombrie, pentru MEDIAFAX, că televiziunea Money.ro TV emitea pe satelitul Thor 7, iar semnalul ar fi preluat de mai multe platforme de satelit. Până în momentul difuzării acestei ştiri, informaţia nu a fost confirmată însă de reprezentanţii companiilor de telecomunicaţii.

Societatea Realitatea Media se află în insolvenţă din septembrie 2011. Administratorul judiciar al Realitatea Media este societatea Dinu Urse şi Asociaţii SPRL, după cum a declarat, pentru MEDIAFAX, Florin Bercea, prezent în 4 octombrie, la CNA, în calitate de administrator special al Realitatea Media.

 Cu acelaşi prilej, Florin Bercea a mai spus că Elan Schwartzenberg nu a mai participat la ultimele trei adunări generale ale acţionarilor Realitatea Media, din iulie, august şi septembrie, iar locul lui a fost luat de Ioana Vîntu (fiica omului de afaceri Sorin Ovidiu Vântu, n.r.), în calitate de reprezentant al Bluelink Comunicazione (Cyprus) Limited, principalul asociat al societăţii Realitatea Media SA.

 Pe 10 aprilie 2012, Ioana Vîntu, fiica lui Sorin Ovidiu Vîntu, a fost numită director al Bluelink Comunicazione (Cyprus) Limited, principalul asociat al societăţii Realitatea Media SA, care deţine licenţa audiovizuală a televiziunii Realitatea TV.

Tot atunci, Ioana şi Ionuţ Vîntu, copiii lui Sorin Ovidiu Vîntu, au preluat împreună 82% din acţiunile Bluelink, în timp ce omul de afaceri Elan Schwartenberg a rămas cu 9% din acţiunile firmei (în loc de 90,9091% din acţiunile Bluelink, pe care le deţinea din aprilie 2011). Restul de 9 procente din Bluelink îi revin lui Vitalie Dobândă, un apropiat al lui Sorin Ovidiu Vîntu, potrivit unor informaţii publicate de site-ul Rise Project şi paginademedia.ro.

Totuşi, Ioana Vîntu anunţase oficial, pe 2 mai 2011, într-o conferinţă de presă, că Elan Schwartzenberg este noul proprietar Realitatea Media, iar tatăl ei nu mai este asociat în niciun fel în această afacere.

Acţionariatul Realitatea Media SA nu apare modificat pe site-ul CNA, instituţie care eliberează licenţele audiovizuale. Societăţile care deţin licenţe audiovizuale (precum Realitatea Media, care deţine mai multe licenţe, între care cele pentru Realitatea TV, The Money Channel, Realitatea FM şi Radio Guerrilla) sunt obligate prin Legea audiovizualului să informeze CNA cu privire la modificările acţionariatului lor.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 22 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro