Vineri, 29 martie 2024 - 7:19:06
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Nokia renunţă la 10.000 de angajaţi


18 iunie 2012

5-nokiaNokia intenţionează să desfiinţeze până la 10.000 de locuri de muncă şi să închidă noi unităţi, parte a unui proces de restructurare prin care producătorul finalandez de telefoane mobile vrea să oprească avansul pierderilor şi să inverseze un declin al vânzărilor de smartphone-uri.

Programul de restructurare prevede închiderea unor unităţi din Finlanda, Germania şi Canada, precum şi plecarea mai multor directori. Numărul posturilor care vor fi desfiinţate reprezintă aproape o cincime din total, excluzând o companie mixtă deţinută în parteneriat cu Siemens, potrivit Bloomberg.

Noile reduceri de posturi, prin care Nokia vrea diminuarea costurilor cu 1,6 miliarde de euro până în 2013, se adaugă desfiinţării a aproape 14.000 de locuri de muncă anul trecut, scrie Wall Street Journal.

Directorul genral al Nokia, Stephen Elop, care a preluat postul în 2010, reorganizează grupul după ce a pierdut cotă de piaţă în ultimii ani în faţa Apple şi Samsung.

Nokia a anunţat, de asemenea, că se aşteaptă ca pierderile din trimestrul al doilea să fie mai mari de 3% din venituri în primul trimestru. Anterior, grupul anticipa că marja se va situa la un nivel similar sau mai redus faţă de primul trimestru.

Acţiunile Nokia au scăzut cu 6% după anunţ.

Într-un anunţ separat, Nokia a informat că a vândut divizia de telefoane de lux Vertu fondului de investiţii EQT pentru o sumă nedezvăluită şi că va analiza renunţarea la alte active neesenţiale.

Parte a programului de restructurare, Nokia a anunţat în septembrie anul trecut închiderea fabricii din România şi concedierea a 2.200 de angajaţi. Grupul finlandez începuse producţia la Jucu, Cluj, în februarie 2008, investiţia în fabrică ridicându-se la 60 milioane euro.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro