Vineri, 19 aprilie 2024 - 5:47:17
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Nokia vinde din ce în ce mai puţine telefoane


13 aprilie 2012

NokiaNokia a revizuit în scădere estimările referitoare la profitul diviziei de telefoane mobile aferent primului trimestru, din cauza impactului avut de concurenţă intensă, iar acţiunile companiei finlandeze au scăzut cu până la 12% în urma informaţiei.


Compania estimează că marjă operaţională a diviziei de telefoane şi servicii a fost în primul trimestru de -3%, faţă de nivelul zero anticipat iniţial.

"În timpul primului trimestru din acest an mai mulţi factori negativi au afectat divizia de telefoane şi servicii, într-o măsură mai mare decât ne-am aşteptat", se arăta într-un comunicat al companiei, care menţionează concurenta intensă pe piaţa smartphone-urilor, mediul macroeconomic dificil şi cererea pentru noile sale produse.
Pentru trimestrul al doilea, compania anticipează ca marjă operaţională a diviziei de telefoane va fi egală sau sub cea din primele trei luni. "Rezultatele financiare negative din primul trimestru şi perspectivă pentru cel de-al doilea arată că divizia de telefoane şi servicii se afla încă în perioada de tranziţie", a declarat Stephen Elop, preşedinte şi director general al Nokia.
Nokia estimează că divizia de telefoane şi servicii a înregistrat în primele trei luni vânzări nete de 4,2 miliarde de euro, respectiv vânzări nete de 2,3 miliarde de euro (71 milioane aparate) în cazul telefoanelor mobile, de 1,7 miliarde de euro (12 milioane aparate) pentru aparatele de tip smart şi de 200 milioane de euro în cazul altor produse şi servicii.
În urma informaţiilor, acţiunile Nokia au scăzut cu până la 12%, 3,37 euro pe unitate. Compania are o valoare de piaţă de aproximativ 12,4 miliarde de euro.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro