Vineri, 19 aprilie 2024 - 1:22:13
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Plata TVA la încasarea facturilor, amânată pentru 2013


14 august 2012

tvaÎn urma negocierilor cu FMI s-a decis şi amânarea coplăţii în sistemul medical şi introducerea unor măsuri pentru stimularea creării de noi locuri de muncă.

FMI a agreat în discuţiile cu autorităţile romane plata TVA la încasare din ianuarie 2013, decalarea calendarului de privatizări ale companiilor de stat, o serie de măsuri pentru stimularea creării de noi locuri de muncă şi amânarea coplăţii în sistemul medical. „Aş spune că s-au încheiat cu succes negocierile cu partenerii noştri internaţionali - Comisia Europeană, FMI şi Banca Mondială - privind angajamentele asumate de România pentru cea de-a şasea revizie a acordului cu instituţiile financiare internaţionale, respectiv modul cum ne-am îndeplinit performanţele economice şi financiare la finele lunii iunie.

De asemenea, scrisoarea de intenţie, documentele negociate, prevăd obiectivele pentru următoarea perioadă de timp, deci trei luni, până la 30 septembrie “, a declarat la încheierea discuţiilor cu reprezentanţii instituţiilor internaţionale ministrul Finanţelor, Florin Georgescu. El a spus că în cadrul negocierilor s-au asigurat sumele necesare pentru refacerea salariilor nominale ale funcţionarilor bugetari la nivelul din iunie 2010 şi pentru plata sumelor „reţinute necuvenit pensionarilor “, corespunzător a şapte luni din acest an şi a nouă luni din anul care urmează. De asemenea, în plan fiscal, s-au agreat măsuri importante pentru stimularea mediului de afaceri, pentru crearea de locuri de muncă şi dezvoltarea inovării tehnologice. Totodată, plata TVA la încasare a fost agreata de instituţiile internaţionale. „Aceasta se va aplica efectiv, datorită necesităţii unor pregătiri metodologice, de la 1 ianuarie 2013. S-a agreat punerea în aplicare începând cu octombrie a unui pachet de măsuri privind stimularea creării de noi locuri de muncă şi, de asemenea, încurajarea prin deductibilitate fiscală crescută a cheltuielilor de cercetare şi dezvoltare ale agenţilor economici.

Pe partea de cheltuieli bugetare s-au asigurat sume suplimentare la nivelul autorităţilor locale în vederea onorarii obligaţiilor către persoanele cu dizabilităţi, precum şi pentru plata arieratelor, respectiv datorii restante ale autorităţilor locale către diverşi furnizori şi diverşi creditori “, a adăugat Georgescu. Ministrul a afirmat că România s-a angajat ca până la mijlocul lunii septembrie să privatizeze, cu un investitor strategic, Oltchimul, „ceea ce va pune în valoare potenţialul acestei unităţi economice şi al Arpechim din apropierea sa “. Va urma, de asemenea, privatizarea a 15% din capitalul social al Transgaz. „Se vor introduce conduceri profesioniste - şi acestea de astăzi sunt - dar bazate pe o selecţie competitivă la nivelul societăţilor comerciale cu capital de stat, mai întâi un pachet de zece societăţi comerciale şi regii autonome vor beneficia de un management privat, profesionist, selectat pe bază de criterii de performanţă foarte clare “, a încheiat ministrul Finanţelor. Ministrul Economiei, Daniel Chitoiu, a spus, la rândul lui ca la Electrică Furnizare va avea manager general privat până la sfârşitul lunii septembrie. De asemenea, Romgaz, Transgaz şi Transelectrica vor avea manageri privaţi până la sfârşitul acestui an, iar Hidroelectrica va avea conducere privată şi va fi listata în momentul în care va ieşi din insolventa.

El a mai spus că termenele pentru privatizările companiilor de stat şi listările acestora au fost decalate. Astfel, privatizarea Transgaz, listările complexelor energetice Oltenia şi Hunedoara, vor avea loc în luna septembrie. Electrică Distribuţie şi Electrică Furnizare au ca termen de listare începutul anului viitor. „S-a stabilit că la sfârşitul anului să avem draftul de act normativ pentru impozitarea veniturilor excepţionale. O formulă de impozitare urmează să se stabilească cu asistenta Băncii Mondiale. Ne-am mai asumat că până la sfârşitul lunii septembrie şi respectiv sfârşitul lunii august să avem managementul profesionist implementat la Electrică Furnizare, la Complexul Energetic Oltenia, şi de asemenea pentru companiile Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Transgaz şi Romgaz să avem implementat managementul profesionist până la sfârşitul anului “, a mai spus Chitoiu. Pe de altă parte, Ministerul Transporturilor s-a angajat să privatizeze CFR Marfa până în luna decembrie.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 18 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro