Marţi, 16 aprilie 2024 - 2:30:29
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Plata TVA-ului făcută la încasarea banilor?


23 februarie 2012

tvaMembrii CNIPMMR solicită punerea în aplicare a platii tva-ului la încasare, cu condiţia ca şi firma respectivă să-şi fi plătit furnizorii. Efectele pozitive şi avantajele acestei propuneri au fost prezentae într-o conferinţă de presă organizată de Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România.

În România agenţii economici sunt obilgati să vireze tva-ul la bugetul de stat la data emiterii facturii, indiferent dacă eceasta este achitata de către beneficiar cu întârziere sau dacă nu mai este plătită niciodată.

Plata tva-ului la încasare propusă de CNIPMMR ajuta IMM-urile din România să nu fie dezavantajate în competiţia cu firmele din Uniunea Europeană care aplica aceasta măsura. În momentul când ei se duc pe aceeaşi piaţă, străinii au un avantaj competitiv deoarece au costuri mai reduse, cash flow-uri mai bune şi credite în condiţii superioare.

"Efectele sunt multiple în primul rând faptul faptul că firma nu mai plăteşte tva-ul înainte de a încasa însemna că va avea nişte resurse suplimentare atât pt finanţarea activităţii curente cât şi eventual pt realizarea de investiţii", a declarat Ovidiu Nicolescu, preşedinte CNIPMMR.

Plata TVA la încasarea facturii este o măsură cerută de mult timp de mediul de afaceri din România. Ea este aplicată în mai multe state europene: Austria, Belgia, Olanda, Germania, Italia, Polonia, Marea Britanie, Suedia, Slovenia şi Estonia.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 16 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro