Vineri, 19 aprilie 2024 - 7:05:00
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Preţul acţiunilor Facebook, în creştere înainte de listare


16 mai 2012

faceboolkDacă înainte de campania de informare Facebook intenţiona să strângă 10 miliarde de dolari în urma lansării Ofertei Publice Iniţiale, acum, cu câteva zile înainte de prima zi de tranzacţionare, compania lui Zuckerberg spera să obţină peste 12,1 miliarde de dolari.


Facebook Inc a crescut preţul acţiunilor pentru Oferta Publică Iniţială, ei aşteptând să obţină între 34 şi 38 de dolari pentru o acţiune, ca reacţie la cererea crescută, lucru care ar creşte şi valoarea companiei la peste 100 miliarde de dolari.
La un preţ mediu de 36 de dolari, Facebook ar obţine 12,1 miliarde de dolari prin vânzarea a 337,4 milioane de acţiuni. Compania, fondată într-un cămin al facultăţii Harvard de Mark Zuckerberg, ţintea iniţial la o marjă de preţ per acţiune între 28 şi 35 dolari.


Specialiştii de pe Wall Street se aşteptau ca Facebook să crească preţul acţiunilor, mai ales că investitorii se înghesuie să facă parte din cel mai mare IPO lansat vreodată din Silicon Valley, care va eclipsa cu siguranţă listarea Google Inc din 2004.
Compania plănuieşte să oprească campania de informare cu două zile mai devreme decât planificaseră iniţial, urmând ca marţi să aibă loc ultimul eveniment, susţin surse apropiate situaţiei.


Reţeaua de socializare ar urma să pună joi, 17 mai, un preţ pe acţiunile sale, pentru că vineri să înceapă tranzacţionarea efectivă.
IPO-ul este deja suprasubscris, motiv pentru care compania vrea să oprească roadshow-ul (campania de informare) mai devreme, susţin unele surse, în timp ce altele spun că vor avea loc toate întrevederile, investitorii prezenţi urmând să poată să îşi "rezerve" un număr de acţiuni.
Creşterea de preţ anunţată e echivalentă cu 21% faţă de primele cifre vehiculate.

Listarea la bursa a Facebook vine în cadrul îngrijorărilor unor investitori care cred că Facebook încă nu ştie cum să facă bani de la un număr crescând de utilizatori care accesează reţeaua de socializare prin telefoane mobile, precum smartphone-uri.
Directorii companiei s-au întâlnit luni cu potenţiali investitori în Chicago şi mai trebuie să ajungă în Kansas City şi Devenr înainte să se întoarcă în Menlo Park, California, unde Facebook are sediu.
Acţiunile Facebook vor fi tranzacţionate pe piaţa Nasdaq sub simbolul FB.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro