Joi, 18 aprilie 2024 - 1:23:02
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Preţul pâinii ar putea creşte în următoarea lună


11 iulie 2012

painePatronatul din Industria Panificaţiei Rompan a anunţat că preţul pâinii ar putea creşte în următoarea lună, ca urmare a scumpirii grâului.

Pâinea s-ar putea scumpi în următoarea lună, dacă brutarii nu vor absorbi creşterea de 20% a preţului la grâu, a declarat Aurel Popescu, preşedintele Patronatului din Industria Panificaţiei Rompan. El a afirmat că în ultima perioadă preţul grâului a crescut cu 20%, influenţat de evoluţia preţurilor pe piaţa internaţională şi de raportul cerere-ofertă de la nivel naţional. Potrivit lui Popescu, efectele scumpirii grâului s-ar putea regăsi în preţul pâinii în maximum o lună.

Producţia de grâu, orz şi orzoaică este cu 40 de procente mai mică faţă de anul trecut, iar acest lucru va avea efecte imediate pe piaţă, avertizează specialoştii, prin preţuri mai mari. Şi culturile de porumb şi floarea soarelui suferă din cauza secetei iar dacă nu va ploua în curând producţiile vor fi foarte slabe, scrie stiridebuzau.

Producţia de grâu în Câmpia Bărăganului este cu puţin peste 2000 de kilograme la hectar, mult mai mică faţă de anul trecut.

"Suntem disperaţi. Am investit foarte mulţi bani în sămânţă şi în pregătirea terenului iar acum abia dacă vom reuşi să ne scoatem cheltuielile. Dacă anul trecut producţia de grâu depăşea 4000 de kilograme la hectar, anul acesta este cu 40, 50 la sută mai mică, adică puţin peste 2000 de kilograme la hectar", a declarat Ion Porumb, producător agricol. Producţia mică, avertizează specialiştii, va scumpi atât grâul cât şi pâinea.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 18 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro