Joi, 18 aprilie 2024 - 5:44:35
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Primăriile din Portugalia intră în incapacitate de plată


26 martie 2012

locatia28_11Primăriile oraşelor portugheze vor intra în curând in încapacitate de a plăti o datorie totală de 9 miliarde de euro, în cazul în care guvernul nu va oferi asistenţă, a declarat Fernando Ruas, preşedintele asociaţiei naţionale a municipalităţilor.

Cele 308 primării şi două regiuni semi-autonome ale Portugaliei se confruntă cu probleme similare celor din Spania, unde regiunile şi municipalităţile au fost forţate să părăsească pieţele financiare din cauza crizei de credite, fapt care le-a lăsat în imposibilitate de a-şi plăti facturile. Guvernul Spaniei a decis să ofere împrumuturi pentru ca primăriile şi guvernele regionale să-şi poată plăti furnizorii.


Oficiali ai autorităţii locale a insulei portugheze Madeira au declarat anul trecut că datoria sa a crescut la 6,3 miliarde de euro, fapt care a determinat guvernul să ofere regiunii semi-autonome un ajutor de 1,5 miliarde de euro cu condiţia ca aceasta să-şi reducă din cheltuieli şi să crească taxele.
Economia portugheză aflată în cădere liberă ar putea creşte magnitudinea problemei, prevenind acordarea de ajutor guvernamental. Produsul intern brut a scăzut pentru al cincilea trimestru consecutiv iar rata şomajului a crescut la 14%, fapt care ar putea preveni reducerea deficitului bugetar la 4,5% în acest an şi la 3% din PIB în 2013.


Planul de salvare al Portugaliei presupune că Portugalia va putea reintra pe pieţele de obligaţiuni suverane pe termen mediu şi lung în 2013, cu ultima tranşă a programului fiind programată în iunie 2014, a declarat Fondul Monetar Internaţional în decembrie.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 17 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro