Joi, 28 martie 2024 - 1:24:40
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Programe de peste 100 de milioane de lei pentru IMM-uri


23 martie 2012

baniÎn ultimii ani, Guvernul a pus la dispoziţia întreprinderilor mici şi mijlocii bugete tot mai mari prin programele pe care le derulează. Programele guvernamentale derulate în sprijinul IMM-urilor dispun în acest an de un buget de 116 milioane de lei, cu 66% mai mult decât în 2011, când bugetul s-a ridicat la 70 de milioane de lei.

IMM-urile pot accesa în acest an finanţare prin opt programe, iar cei mai mulţi bani vor fi direcţionaţi către programul „Mihail Kogălniceanu" care este destinat pentru 28.000 de beneficiari (70 de milioane de lei), potrivit AIPPIMM. Programul „Mihail Kogălniceanu" este destinat pentru stimularea înfiinţării şi dezvoltării microînteprinderilor aparţinând întreprinzătorilor tineri şi vizează 500 de beneficiari, cu un buget de 21 de milioane de lei.

De asemenea, Guvernul pune la dispoziţia tinerilor antreprenori fonduri nerambursabile de 10 milioane de lei în cadrul programului pentru dezvoltarea abilităţilor în rândul tinerilor şi facilitarea accesului acestora la finanţare-Start. În cazul programelor „Mihail Kogălniceanu" şi cel pentru debutanţi, cei interesaţi pot accesa finanţare pentru că aceste proiecte au fost deja demarate în 2011, respectiv februarie 2012. În cazul celor interesaţi să acceseze fonduri pentru dezvoltarea abilităţilor antreprenoriale, beneficiarii mai au de aşteptat până pe 9 aprilie 2012.

Un alt program pentru care antreprenorii pot aplica este cel pentru susţinerea meşteşugurilor şi artizanatului. Programul a fost lansat ieri, iar Guvernul a alocat un buget de un milion de euro. Peste trei săptămâni urmează să fie lansat şi programul de dezvoltare şi modernizare a activităţilor de comercializare a produselor şi serviciilor de piaţă, iar 88 de beneficiari vor putea obţine o finanţare de şapte milioane de lei.

Femeile care activează în sectorul IMM-urilor pot participa de pe 22 aprilie la programul pentru dezvoltarea culturii antreprenoriale, suma alocată pentru cursuri fiind de 500.000 de lei. Un alt program de formare profesioanlă este UNCTAD EMPRENTEC România pentru sprijinirea dezvoltării IMM-urilor. Acesta va fi demarat tot în aprilie, iar suma alocată pentru el este de 350.000 de lei. Tot în aprilie va fi demarat şi programul naţional multianual de înfiinţare şi dezvoltare de incubatoare tehnologice şi de afaceri, pentru care sunt alocaţi 6,15 milioane de lei.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro