Vineri, 29 martie 2024 - 5:29:38
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


RCS&RDS nu a câştigat licenţa de telefonie mobilă în Ungaria


3 ianuarie 2012

telefoniamobilaOferta RCS&RDS pentru licenţa de telefonie mobilă în Ungaria fost respinsă de Autoritatea pentru Media Naţională şi Infocomunicaţii de la Budapesta din cauza restanţelor unor subsidiare locale ale RCS&RDS la plata comisioanelor pentru autoritatea de supraveghere.

Din cele şase companii care au depus pachete preliminare pentru licitaţia vizând o frecvenţă de 900 de MHz, au fost respinse RCS&RDS şi compania vietnameză Viettel.

Celelalte patru companii rămase, Magyar Telekom, Telenor Ungaria, Vodafone Ungaria şi consorţiul dintre compania de poştă din Ungaria, Villamosmuvek şi MFB Invest, sunt eligibile pentru a participa în faza angajantă a licitaţiei, se arată într-un comunicat al autorităţii de supraveghere

Telenor, Vodafone şi Magyar Telekom furnizează deja servicii de telefonie mobilă în Ungaria. Autoritatea a fost nevoită să respingă înregistrarea aplicaţiilor RCS&RDS şi Viettel.

"Compania românească RCS&RDS nu a reuşit să îndeplinească cerinţa privind restanţele companiilor controlate de aplicant la plata comisioanelor pentru autoritatea de supraveghere", se arată în comunicat. Aplicaţia companiei vietnameze a fost respinsă din mai multe motive şi considerată dincolo de posibilitatea rectificării.

Licitaţia va începe la 5 ianuarie. Grupul RCS&RDS şi-a început activitatea în urmă cu 17 ani şi este prezent şi pe pieţele din Ungaria, Cehia, Slovacia, Croaţia, Serbia, Spania şi Italia. În Ungaria, furnizează servicii de telefonie fixă, Internet şi televiziune prin cablu şi satelit.

În România, operatorul şi-a dezvoltat propria infrastructură de telecomunicaţii pe suport de fibră optică şi acoperă cu servicii de cablu TV, internet, telefonie fixă şi mobilă peste 200 oraşe din ţară. Compania este controlată indirect de către omul de afaceri Zoltan Teszari.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro