Joi, 28 martie 2024 - 4:00:26
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Salariile vor fi impozitate gradual


9 august 2012

Cota-unica-de-impozitareDupă întâlnirea cu Fondul Monetar Internaţional, premierul Victor Ponta lea adus românilor împovăraţi de criza financiară câteva veşti menite să le mai descreţească frunţile. Bugetarii urmează să mai primească 7,4% din tăierea aplicată în 2010, iar ceilalţi salariaţi vor fi impozitaţi gradual, în funcţie de venit.

Reprezentanţii Fondului se află la noi în ţară până la jumătatea săptămânii viitoare şi au mai multe discuţii cu guvernanţii în ceea ce priveşte bugetul României pe anul viitor, precum şi perspectiva câtorva măsuri pe care Ponta vrea să le aplice în următoarea perioadă. După două zile de negocieri, premierul a primit undă verde pentru două schimbări importante, care ar aduce mai mulţi bani în buzunarele românilor, atât ale celor care lucrează în mediul privat, cât şi ale bugetarilor. Următoarea tranşă de recuperare salarială pentru bugetari se va aplica în luna decembrie şi va fi de 7,4%.

În plus, de anul viitor s-ar putea schimba şi modalitatea de impozitare a venitului, adică se va aplica o grilă diferenţiată de taxare. Ponta şi-a mai exprimat o dată această intenţie, iar grila prezentată atunci ar putea rămâne în picioare. Veniturile de până în 800 de lei vor fi taxate cu 8%, cele între 801 lei şi 1.600 de lei, cu 12%, iar cele peste 1.601 lei, cu 16%, ca şi până acum.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro