Vineri, 29 martie 2024 - 1:25:13
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Semnal pentru reducerea preţurilor la convorbirile telefonice


31 august 2012


telefonieTarifele maxime de interconectare percepute de operatorii reţelelor mobile de telefonie vor scădea cu 24% de la 1 septembrie, până la nivelul de 3,07 eurocenţi/minut, a anunţat Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM).

„Ca urmare a reglementărilor ANCOM, începând cu data de 1 septembrie, tarifele maxime de interconectare percepute de operatorii reţelelor mobile de telefonie vor scădea cu 24%, până la nivelul de 3,07 eurocenţi/minut. Aceasta este a doua etapă de reducere a plafoanelor maxime pentru tarifele de interconectare la telefonia mobilă în acest an, după cea din martie, când tarifele au fost reduse cu valori cuprinse între 19% şi 30% “, se arăta într-un comunicat al instituţiei. Prima etapă de reducere a tarifelor de interconectare a avut loc la 1 martie, la 4,05 eurocenţi/minut. Operatorii cărora li se aplică această reglementare sunt Cosmote România, Orange România, Romtelecom, RCS&RDS, Telemobil şi Vodafone România.

Tarifele de interconectare, sau de terminare a apelurilor, sunt plătite între operatori pentru convorbirile clienţilor în afară reţelei la care sunt abonaţi sau au cartela prepaid. Acest preţ se regăseşte în tariful perceput clientului care iniţiază apelul. În urma reglementărilor, se mai spune în comunicat, tariful mediu pentru terminarea la puncte mobile a apelurilor de voce în România a scăzut în termen nominali cu peste 70%, din 2003 şi până în prezent. „Anul 2013 va marca noi evoluţii ale tarifelor de terminare ale apelurilor de voce atât la puncte fixe, cât şi la puncte mobile. Cuantumurile şi viteza reducerilor vor fi definitivate în urma consultărilor publice naţionale şi europene “, se arată în comunicat.

Numărul total de abonamente şi cartele de telefonie mobilă din România era de 23,4 milioane la sfârşitul anului 2011, în scădere cu 4% faţă de cel înregistrat la finele lui 2010. Numărul cartelelor preplătite active a scăzut în 2011 cu 6%, ajungând la 14,05 milioane, în timp ce numărul abonamentelor persoanelor fizice a scăzut cu 3% (până la 6,42 milioane), iar numărul abonamentelor încheiate de persoane juridice a crescut cu 5% (ajungând la 2,94 milioane), în comparaţie cu valorile înregistrate la nivelul anului 2010. Rata de penetrare a serviciilor de telefonie mobilă la sfârşitul anului 2011 era de 123 cartele SIM active la 100 locuitori, calculată pe baza rezultatelor preliminare ale recensământului desfăşurat în 2011. Potrivit datelor raportate ANCOM de furnizori, piaţa de comunicaţii electronice a înregistrat în anul 2011 valoarea de 3,5 miliarde euro (14,8 miliarde lei, scădere cu 3% în moneda naţională).


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro