Vineri, 29 martie 2024 - 4:11:27
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Telefonul cu baterie „nemuritoare“


8 martie 2012

SpareOne-Pal-PowerUn telefon care va fi lansat, la data de 15 martie, de compania Xpal Power pe pieţele din Marea Britanie şi Statele Unite, este menit să revoluţioneze piaţa telefoniei mobile, datorită autonomiei bateriei.

Potrivit reprezentanţilor companiei, telefonul SpareOne, care a fost prezentat pentru prima dată la CES Las Vegas, ar putea să reziste 15 ani fără să fie reîncărcat, deoarece foloseşte o baterie de tip AA. Cu toate acestea, se precizează că noul terminal nu este destinat folosirii zilnice, ci este un dispozitiv de rezervă şi de urgenţă. El poate fi folosit în cazul catastrofelor naturale, atunci când alimentarea unui telefon obişnuit devine o problemă. De asemenea, dispozitivul ar fi ideal pentru excursioniştii care nu vor să-şi ia smartphone-ul scump cu ei prin noroaie şi zăpezi.

Potrivit celor de la Xpal Power, bateria telefonului rezistă până la 10 ore dacă SpareOne este folosit fără întrerupere. SpareOne poate fi programat să acceseze instantaneu un număr de contacte-cheie şi numerele de urgenţă. În plus, dispozitivul poate  să-şi transmită automat localizarea. Un accesoriu folositor pe timp de noapte este şi lanterna acestuia, care va consuma puţin din energia din baterie. Preţul telefonului este de 70 de dolari în SUA.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro