Miercuri, 24 aprilie 2024 - 4:04:45
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


TVR desfiinţează canalele «Info» şi «Cultural»


13 august 2012

TVR Info şi TVR Cultural îşi vor înceta emisia conform Programului de redresare economică a Televiziunii Române, adoptat vineri de Consiliul de Administraţie al Societăţii Române de Televiziune (SRTv).

tvrMisiunea TVR Cultural va fi preluată de TVR 2 şi TVR 3. De asemenea, misiunea departamentului TVR Interactiv va fi preluată de Direcţia Ştiri.

TVR 1 va păstra titlurile valoroase cu care publicul este familiar, dar va include şi emisiuni noi sau emisiuni transferate de pe TVR 2, TVR 3 sau TVR Info. Principalul Jurnal al TVR 1 va reveni la ora 20.00. Totodată, emisiunea „Ora de business” va fi transferată pe TVR 1, respectând ideea de canal axat pe informaţie.

Vor rămâne în grilă emisiunile culturale „Profesioniştii”, „Garantat 100%” şi „Universul credinţei”, cărora li se adaugă un spaţiu de documentar.

Divertismentul păstrează spaţiile existente la TVR 1 (vineri seara, sâmbătă după-amiaza şi seara, duminică după-amiaza), TVR 1 urmând să difuzeze filme în fiecare seara, din cele deja contractate.

Pe de altă parte, TVR2, sub denumirea TVR2 Cultural, va prelua din sarcinile TVR Cultural într-o viziune nouă, atractivă, dinamică, adresată unui public activ ca alternativă la oferta generalistă a TVR1. TVR 2 Cultural va fi axat cu precădere pe cultură şi educaţie.

Studiourile teritoriale vor fi reorganizate

Studiourile teritoriale ale TVR îşi vor păstra emisia regională şi prin reorganizarea lor în conformitate cu necesităţile obiective (studiouri teritoriale cu emisiuni speciale pentru minorităţi şi cele fără aceste emisiuni) vor avea două mari tipuri de structură organizatorică. În acelaşi timp, studiourile vor avea prin rotaţie un spaţiu de 150 de minute în grila de programe TVR 1 în ziua de sâmbătă şi totodată vor furniza ştiri zilnice pentru Direcţia Ştiri, ce urmează a fi folosite în jurnalele TVR 1 şi TVR 2 Cultural.

În noua formulă, prin separarea Departamentului Sport de Direcţia Ştiri şi reorganizarea ambelor, se va ajunge şi în acest caz la o eficientizare a costurilor, la o urmărire mai judicioasă a fondurilor alocate şi o utilizare eficace a resurselor umane.

Toate aceste măsuri ce urmează a fi implementate vor face ca datoria existentă a TVR, de 133 milioane de euro, să poată fi achitată într-o perioadă de 7,5 ani, fără ca pe parcursul acestei perioade instituţia să aibă alte creanţe.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 24 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro