Sâmbătă, 20 aprilie 2024 - 5:44:27
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


TVR taie leafa colaboratorilor de lux


29 mai 2012

televiziuneTeleviziunea Română renunţă la plata colaboratorilor care fac parte din alte trusturi media, pe fondul impasului financiar prin care trece instituţia.

Televiziunea Română a stopat remuneraţia pentru toţi colaboratorii TVR care sunt angajaţi ai altor instituţii de presă. De această măsură vor fi afectaţi Ioana Lupea, Mircea Marian, Andreea Pora, Cristian Pătrăşconiu, Dan Cristian Turturică şi Cătălin Prisăcariu, potrivit Mediafax. Decizia a fost luată vineri de Consiliul de Administraţie (CA) al TVR, după ce conturile TVR au fost blocate de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală.

„A fost stopată remuneraţia pentru colaboratori precum cei de la «Evenimentul zilei», «România Liberă», «22» şi alţii, care aveau contracte cu Televiziunea Română de valori foarte mari", a spus Lucia Hossu Longin, membru în CA al TVR din partea PNL. „Unii dintre aceştia aveau contracte de colaborare cu TVR pe sume uriaşe, de 100 de milioane de lei pe lună. Vorbim de contracte precum cele de angajare, în care colaboratorii primeau o sumă fixă, în fiecare lună. Suntem asediaţi de câte plăţi se fac pentru colaboratori. Avem suficient de mulţi profesionişti în TVR care pot să facă comentarii politice", a adăugat Hossu Longin.

Aceasta susţine că trebuie „să taie în carne vie", de când Fiscul a blocat conturile TVR, şi că măsura a fost suţinută inclusiv de membrii din partea PDL ai Consiliului. Membrii Consiliului de Administraţie îl au în vedere şi pe Constantin Trofin, care realizează emisiunea „La mustaţă" şi ocupă, totodată, funcţia de redactor-şef al Redacţiei Programe Speciale din TVR.

În schimb, postul public nu renunţă la colaborări cu personalităţi precum Horia Roman-Patapievici, Alex Ştefănescu, Daniel Cristea-Enache, care au rubrici la TVR Cultural, a mai spus Lucia Hossu Longin.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 20 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro