Vineri, 19 aprilie 2024 - 7:06:14
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Unul din cinci angajaţi din întreaga lume lucrează de acasă


25 februarie 2012

acasa-lucruAproximativ 20 la sută din angajaţii din întreaga lume, în special cei din Orientul Mijlociu, America Latină şi Asia, lucrează frecvent de acasă, iar aproape 10 la sută fac acest lucru zilnic, relevă un nou sondaj Ipsos/Reuters.

Lucratul de acasă  este în mod special popular în India, unde mai mult de jumătate din angajaţi practică acest lucru, dar şi în Indonezia (34 la sută), Mexic (30 la sută), Argentina, Africa de Sud şi Turcia, cu procente puţin mai mici.

Această opţiune de serviciu este cel mai puţin populară în Ungaria, Germania, Suedia, Franţa, Italia şi Canda, unde sub 10% din angajaţi lucrează de acasă.

Printre avantajele lucratului de acasă se numără un stres mai redus ca urmare a lipsei navetei şi un echilibru între muncă şi viaţa personală.

Progresele tehnologice şi din comunicaţii le permit oamenilor să lucreze eficient fără a fi constant la birourile lor din sediile companiilor la care sunt angajaţi.

Autorii studiului mai notează că acesta este un trend în creştere, din moment ce 34% dintre angajaţii care lucrează prin intermediul e-mailului, telefonului sau a mesageriei online spun că ar fi dispuşi să lucreze de acasă într-un program cu normă plină.

Sondajul a fost realizat online pe un eşantion de 11.383 de persoane din în 24 de ţări - Africa de Sud, Arabia Saudită, Argentina, Australia, Belgia, Brazilia, Canada, China, Coreea de Sud, Franţa, Germania India, Indonezia, Italia, Japonia, Marea Britanie, Mexic, Polonia, Rusia, Spania, SUA, Suedia, Turcia şi Ungaria.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro